Bill Gates’e ‘Taş Kafalı’ Diyen Elon Musk: Aşı Olmayacağım - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Bill Gates’e ‘Taş Kafalı’ Diyen Elon Musk: Aşı Olmayacağım

Bill Gates’e ‘Taş Kafalı’ Diyen Elon Musk: Aşı Olmayacağım

Merhaba Teknoloji Haberleri Tekno bilim adamı takipçileri,

Son yılların popüler isimlerinden Elon Musk, yaptığı çalışmaları dışında sıra dışı açıklamalarıyla da haberlerimize mevzu olmayı başarıyor. Bir müddettir, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates ile de ortası açık olan Musk, dün katıldığı bir programda Gates’i kızdıracak yeni açıklamalar yaptı. Musk, Gates’e açık açık “taş başlı” ibaresini kullandı. 

New York Times Sway podcast yayınına katılan Elon Musk, 2020 yılının bir numaralı gündem hususu olan koronavirüs salgınıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Salgına inanmadığını ve bunun abartıldığını tekraren lisana getiren Elon Musk, podcast yayınında da birebir cümleleri kurarak salgın nedeniyle insanların mantıksız hale geldiklerini söyledi.

“Yalnızca risk altında olanlar karantinaya alınsın.”

Bill Gates’e ‘Taş Kafalı’ Diyen Elon Musk: Aşı Olmayacağım

Kendi ve ailesinin koronavirüs risk kümesinde olmadığını söz eden Musk, bu nedenle koronavirüs aşısı olmayacağını söyledi. Büyük çaplı karantina ve sokağa çıkma yasaklarının kusurlu bir yaklaşım olduğunun altını çizen Musk, yalnızca risk kümesinde olanların karantina altına alınması gerektiğini savundu. Musk’a nazaran koronavirüs salgını, vefat oranı epeyce düşük olan bulaşıcı bir problem.

Elon Musk’tan Bill Gates’e: Taş başlı

Kelamı, Bill Gates’in kendisiyle ilgili yaptığı “Koronavirüsle ilgili bir şey yapmıyor.” kelamına getiren Elon Musk, Harvard Üniversitesi ile iş birliği yaparak antikor üretimi üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Ayrıca CureVac isimli şirketle de iş birliği yaparak aşı makinesi üretimi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Musk, “Taş başlı. Sizin yatırım yaptığınız CureVac için biz aşı makinesi yapıyoruz.” diyerek Gates’le yeni bir polemiğin fitilini ateşlemiş oldu.

Please write your comments

deneme bonusu