iPhone’da Face ID Nasıl Kurulur? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

iPhone’da Face ID Nasıl Kurulur?

iPhone’da Face ID Nasıl Kurulur?

Önceki modellerde Ana Sayfa düğmesinde bulunan Touch ID işlevinin yerini alan Apple’ın Face ID’si, iPhone’unuzda kimliğinizi doğrulamanın hızlı bir yolu olarak tanıtıldı. Bir iPhone X veya sonraki bir modele sahipseniz, tek yapmanız gereken telefonun ön tarafına bakmaktır ve cihazdaki TrueDepth kamera, gece bile kimliğinizi doğrular! Bu yazıda size iPhone’da Face ID nasıl kuracağınızı öğretmeye çalışacağız.

Face ID, telefonunuzun kilidini açmak, desteklenen web sitelerinde ve uygulamalarda oturum açmak ve Apple Pay satın alımlarını etkinleştirmek için kullanılabilir. Face ID’nin çalışması için tipik olarak tam bir yüz taraması gerektirdiğinden, COVID-19 salgını sırasında maske takmak zor olmuştur. Ancak yakın zamanda yapılan bir iOS yükseltmesi sayesinde, Face ID’yi maske takarken kullanmak artık mümkün.

Kişileri, resimleri ve kişisel bilgileri tutan iPhone’unuzun güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Çoğu kişi, iPhone’larının kilidini açmak için girmeleri gereken bir şifre belirleyerek başlar. iPhone, iPhone X’ten (10) itibaren kilidi açmak için artık Face ID’yi kullanacak. iPhone’unuzun kamerası, Face ID’yi kullanarak yüzünüzü tarar ve tarama sonuçları kurulumdakilerle eşleşirse telefonunuzun kilidi açılır. Aşağıda, iOS’ta Face ID kullanma adımlarından bahsettik.

iPhone'da Face ID Kurulumu
iPhone’da Face ID Kurulumu

iPhone’da Face ID Nasıl Kurulur ve Kullanılır?

  1. Ardından Yüz Kimliği ve Parola. İstenirse parolanızı girin.
  2. Face ID’yi Ayarla’ya dokunun.
  3. Cihazınızı dikey modda tuttuğunuzdan emin olun, yüzünüzü cihazınızın önüne getirin ve “Başlayın”a dokunun.
  4. Yüzünüzü çerçevenin içine yerleştirin ve daireyi tamamlamak için başınızı hafifçe hareket ettirin. Başınızı hareket ettiremiyorsanız Erişilebilirlik’e dokunun.
  5. İlk Face ID taramasını tamamladığınızda İleri’ye dokunun.
  6. Daireyi ikinci kez tamamlamak için başınızı hafifçe hareket ettirin.
  7. Bitti’ye dokunun.


from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/Uk5FLEG
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu