CMD’den IP Adresi Nasıl Bulunur? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

CMD’den IP Adresi Nasıl Bulunur?

CMD’den IP Adresi Nasıl Bulunur?

IP adresi, iletişim aracı olarak İnternet Protokolü kullanan bir ağa bağlı her cihaza atanan uzun bir sayı dizisidir; evinizin veya iş yerinizin posta adresinin dijital karşılığıdır. IP adresleri, ağa bağlı bilgisayarların, sunucuların ve diğer donanımların birbirlerini bulmasını ve birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar. Ağ yönlendiricinizin IP adresi, iş ağınızda “varsayılan ağ geçidi” olarak bilinir çünkü diğer tüm donanımların bağlandığı ve bağlı donanımlara IP adresleri atadığı merkezi bir merkez görevi görür. Bu makale, CMD’den IP adresinin nasıl bulunacağı ile ilgilidir.

İnternet Protokolü protokolü, bilgileri ağ üzerinden paket adı verilen ayrı parçalar halinde iletir; her paket, çoğunlukla göndericinin iletişim kurmaya çalıştığı verilerden oluşur, ancak aynı zamanda bu paketle ilgili meta verileri içeren bir başlık da içerir. Bilgisayarınızın IP adresini bulmanız gerekiyor ama bulamıyor musunuz? Merak etme; Windows’un Komut İstemi’ni kullanarak bilgisayarınızın IP adresi hızlı bir şekilde belirleyebilirsiniz.

IP Adresini Bulmak İçin CMD Nasıl Kullanılır?

Yerel (Özel) IP adresi alın

  1. CMD’yi yönetici olarak açın.
  2. Aşağıdaki komutu yazın:

Genel (Harici) IP adresi alın

  • Aşağıdaki komutu yazın:
CMD'den IP Adresi Bulma
CMD’den IP Adresi Bulma

Komut isteminden IP Adresini nasıl bulacağınıza dair makalemizin tüm sorunlarınızı çözmenize ve çözmenize yardımcı olacağını umarız beğenirsiniz. Yönlendiricinin varsayılan ağ geçidini ve bilgisayarınıza atanan IP adresini Komut İstemi komutlarını kullanarak bulabilirsiniz. Bir yönlendirici kullanmıyorsanız, ortaya çıkan IP adresi, İnternet servis sağlayıcınız tarafından size atanan adrestir.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/RWHzaoI
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu