Dizüstü Bilgisayar Ekranı Nasıl Temizlenir? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Dizüstü Bilgisayar Ekranı Nasıl Temizlenir?

Dizüstü Bilgisayar Ekranı Nasıl Temizlenir?

Dürtülerinize yenik düşmeden önce sizi orada durduralım ve yakınınızda ne varsa ekranınızı silin. Ekranınız sandığınızdan çok daha kırılgandır, bu nedenle uzun süre en iyi şekilde çalışmasını istiyorsanız ona doğru dikkati ve özeni göstermelisiniz. İyi haber şu ki, bilgisayar ekranını silmek sandığınızdan daha kolay. Sadece çok nazik dokunuşlara, yumuşak bir havluya ve çok az miktarda suya ihtiyacınız var. Bu yazıda size dizüstü bilgisayar ekranını nasıl temizleyeceğinizi anlatmaya çalışacağız.

Günümüzde herkes dizüstü bilgisayarlarına, tabletlerine veya bilgisayar ekranlarına bakarak daha fazla zaman harcıyor, bu da parmakların bulaşması, kahve dökülmesi ve hatta yanlışlıkla hapşırma olasılığını artırıyor. Bir şey olursa, hepimiz dizüstü bilgisayar ekranlarımızı daha sık silmeliyiz. Neyse ki, bir dizüstü bilgisayar ekranını temizlemek kısa bir süre ve bazı basit araçlar gerektirir. İyi ekran temizliğinin sırrı az çoktur. Ekrana zarar vermemek için, en az temizlik maddesini ve en hafif basıncı kullanmak çok önemlidir.

Dizüstü Bilgisayar Ekranını Güvenle Temizleme

Kir için: Nemli sünger

  1. Dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve güç kaynağından çıkarın. Mümkünse pili çıkarın.
  2. Damlamayı önlemek için süngeri suyla nemlendirin ve sıkın.
  3. Ekranın etkilenen alanını hafifçe silmek için süngeri kullanın. Damlamalara dikkat edin ve hemen temizleyin.
  4. Alan temiz ise, kapağı kapatmadan veya makinenizi kullanmadan önce ekranın tamamen kurumasını bekleyin.
Dizüstü Bilgisayar Ekranı Nasıl Temizlenir
Dizüstü Bilgisayar Ekranı Nasıl Temizlenir

Toz için: Mikrofiber bez

  1. Dizüstü bilgisayarınızı kapatın. Yalnızca daha güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda boş bir ekran tozu görmenize de yardımcı olabilir.
  2. Ekrana hafifçe bastırın ve mikrofiber bezle tek yönde silin. Daireler halinde ovalamayın veya silmeyin, bu ekrana zarar verebilir veya sadece toz parçacıklarını hareket ettirebilir.
  3. Tozsuz olana kadar ekranı kaydırmaya devam edin.

Yağlar ve yapışkan maddeler için: Temizleme solüsyonları

  1. Dizüstü bilgisayarınızın şarj cihazını çıkarın ve kapatın. Herhangi bir elektrik sorununu önlemek için, mümkünse pili de çıkarın.
  2. Mikrofiber bir bezin üzerine istediğiniz temizlik maddesini dökün veya püskürtün. Kumaşın sadece nemli olduğundan, ıslak olmadığından emin olun. Temizleme solüsyonunu asla ekranınıza doğrudan püskürtmeyin. Sıvılar hızla buharlaşmalarına rağmen ekranınıza sıvı eklemek kesinlikle hasara neden olabilir.
  3. Etkilenen bölgeye bezle hafifçe masaj yapın. Küçük daireler halinde sürterek çizgilerden kaçının. Aşırı basınç uygulamaktan kaçının çünkü bunu yapmak likit kristalin moleküllerini hareket ettirebilir ve ekranı geri döndürülemeyecek şekilde bozabilir.
  4. Ekran tamamen kuruyana kadar bunu yapmaya devam edin. Klavyede, fare gibi herhangi bir ilgili donanımda veya USB bağlantı noktalarına bağlı herhangi bir şeyde sıvı toplanmadığından emin olun.


from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/TZRjOa7
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu