Apple, güvenlik endişeleri nedeniyle ChatGPT destekli uygulamayı güncellemeyi reddediyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Apple, güvenlik endişeleri nedeniyle ChatGPT destekli uygulamayı güncellemeyi reddediyor

Apple, güvenlik endişeleri nedeniyle ChatGPT destekli uygulamayı güncellemeyi reddediyor

Apple şikayeti inceledi ve geliştiricilerin, Uygulama İnceleme Kurulu süreci aracılığıyla bir ret kararına itiraz etme seçeneğine sahip olduğunu söyledi.

Apple, ChatGPT destekli uygulamayı güncellemeyi reddediyor
Apple, ChatGPT destekli uygulamayı güncellemeyi reddediyor

Uygulama geliştiricisi Blix’in kurucu ortağı Ben Volach’a göre Apple, OpenAI’nin GPT-3 dil modelinin özelleştirilmiş bir versiyonunu kullanan BlueMail e-posta uygulamasına yönelik bir güncellemeyi engelledi. “Apple BlueMail güncellemesini engelledi ve BlueMail’e adaletsiz davranmaya ve bize karşı ayrımcılık yapmaya devam ediyor. GPT destekli diğer uygulamalar kısıtlanmamış gibi görünüyor,” dedi.

Reuters tarafından görüntülenen bir belgeye göre, geçen hafta güncellemeyi reddeden Apple, Blix’ten uygulamanın 17 yaşından büyükler için yaş derecelendirmesini revize etmesini veya içerik filtrelemesi uygulamasını istedi. Blix, Apple’ın uygulama mağazasında listelenen benzer özelliklere sahip diğer birçok uygulamanın yaş sınırlaması olmadığını iddia ediyor. “Biz adalet istiyoruz. Eğer bizim 17 yaş üstü olmamız gerekiyorsa, diğerlerinin de olması gerekir,” diye tweet attı.

Apple, ChatGPT destekli uygulamaların güncellemesini reddediyor
Apple, ChatGPT destekli uygulamaların güncellemesini reddediyor

Apple şikayeti inceledi ve geliştiricilerin Uygulama İnceleme Kurulu süreci aracılığıyla bir redde itiraz etme seçeneğine sahip olduğunu söyledi. OpenAI’nin ChatGPT’si, Microsoft’un milyarlarca dolar yatırım yapacağını duyurmasıyla teknoloji endüstrisinin ilgisini çekti. Alphabet’in Google’ı da Şubat ayında kendi AI chatbot Bard’ını duyurdu. Yapay zeka destekli sohbet robotları alanı hala gelişmekte olup, ilk arama sonuçları ve konuşmalar öngörülemezlikleriyle manşetlere çıkmaktadır.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/Znhj65v
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu