Microsoft, yeni Windows 10 ve 11 kilit ekranı widget’larını Nisan ayında tüm kullanıcılara sunacak - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Microsoft, yeni Windows 10 ve 11 kilit ekranı widget’larını Nisan ayında tüm kullanıcılara sunacak

Microsoft, yeni Windows 10 ve 11 kilit ekranı widget’larını Nisan ayında tüm kullanıcılara sunacak

Microsoft, Windows Insider Programı üyelerine yeni bir kilit ekranı deneyiminin önizlemesini sunuyordu. Şirket bugün yeni kilit ekranının Nisan ayında hem Windows 11 23H2 kullanıcıları hem de Windows 10 sürüm 22H2 kullanıcıları için resmi olarak kullanıma sunulacağını doğruladı.

Microsoft Yeni Windows 10 ve 11 Kilit Ekranı Widgetları

Windows IT Pro blogunda yayınlanan bir yazıda Microsoft, Windows’un her iki sürümünü de kullanan kişilere “Salı Yaması” olarak da bilinen Nisan ayı aylık güvenlik güncellemesiyle birlikte resmi olarak sunulmaya başlanacağını söyledi. Bu “aşamalı bir dağıtım” olacak, bu nedenle bazı kişiler bu güncellemeyi bu kez 9 Nisan’da gerçekleşecek olan Salı Yaması’nda hemen alamayabilir.

Microsoft Yeni Windows 10 ve 11 Kilit Ekranı Widgetları
Microsoft Yeni Windows 10 ve 11 Kilit Ekranı Widgetları

Microsoft, yeni ayrıntılı özelliklere sahip kilit ekranında yalnızca Hava Durumu kartını görüyorsanız, Windows 10 veya 11 bilgisayarınızın henüz tam deneyim için uygun olmadığını, bu nedenle tam güncellemenin yayınlanmasını beklemeniz gerekebileceğini ekliyor. Microsoft ayrıca dünyanın farklı bölgelerindeki bazı kişilerin kilit ekranında farklı kartlar görebileceğine de dikkat çekiyor.

Hala bir Windows 10 bilgisayarınız varsa, kilit ekranı deneyimi kartları altta ancak sol tarafa hizalanmış olarak gösterecektir. Windows 11 kullanıcıları kartları en altta görecekler ancak merkeze hizalanmış olacaklar.

Bu yeni özellik normalde her kullanıcının konumuna ve diline göre bilgi gösterecek olsa da, Microsoft gelecekte bunu güncellemeyi planlıyor, böylece insanlar kartları kendi tercihlerine göre özelleştirebilecekler. Bu yeni kilit ekranlarını edinmek istiyorsanız, Windows 11 ve Windows 10 için en son güvenlik dışı güncelleştirmelerin her ikisi de bunlara sahiptir. Windows 10 ve Windows 11’de bunları nasıl etkinleştireceğinize dair kılavuzlarımız var.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/ONTjo5H
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu