Sony’nin Sızdırılan PS5 Pro Teknik Özelliklerinin Ardından İç Soruşturma Yürüttüğü Bildirildi - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Sony’nin Sızdırılan PS5 Pro Teknik Özelliklerinin Ardından İç Soruşturma Yürüttüğü Bildirildi

Sony’nin Sızdırılan PS5 Pro Teknik Özelliklerinin Ardından İç Soruşturma Yürüttüğü Bildirildi

PlayStation, yaklaşmakta olan orta nesil yenileme konsolu PS5 Pro teknik özelliklerine ilişkin bazı ayrıntıların geçtiğimiz günlerde çevrimiçi olarak ortaya çıkmasıyla zor bir hafta geçirdi. Sızan ayrıntılar, CPU ve GPU özellikleri, çıkış penceresi ve çok daha fazlası dahil olmak üzere konsol hakkında gizli tutmayı tercih ettikleri birçok şeyi ortaya çıkardı. Sony bu durumdan memnun değil ve meseleyi kendi ellerine almaya karar verdi.

Sony PS5 Pro Sızıntılarını Araştıracak

Sektörün deneyimli isimlerinden Tom Henderson kısa bir süre önce X’e (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada Sony PlayStation’ın “Trinity ile ilgili sızdırılan belgelere ilişkin bir iç soruşturma başlattığını” açıkladı. Trinity, PlayStation 5 Pro verilen dahili kod adıdır. Soruşturma, bu ayrıntıların “üçüncü taraf bir sunum sırasında sızdırılması” nedeniyle başlatıldı. Henderson, bu soruşturmanın sonuçlarını ya da tüm bu olanlar için tek bir kişinin suçlanıp suçlanamayacağını bilmediğini, ancak “üçüncü taraf geliştirici havuzunun” gelecekteki teknolojiler için azaltılacağının tahmin edildiğini de sözlerine ekledi.

Sony PS5 Pro Sızıntılarını Araştıracak
Sony PS5 Pro Sızıntılarını Araştıracak

PlayStation Sanal Gerçeklikte Siber Zorbalıkla Balon Kalkanlarla Mücadele Edecek

Exputer tarafından yayınlanan bir rapora göre PlayStation kısa bir süre önce sanal ortamda kişisel alanı korumaya yönelik sistem ve yöntemleri içeren bir patent başvurusunda bulundu. Bu patent, bir kullanıcının sanal bir ortamda taciz veya zorbalıkla karşılaştığında nasıl korunabileceğinden bahsediyor, burada bir güvenlik balonu yardımcı olmak için kullanılabilir. Böyle bir durumda sistem, hedef kullanıcıyı çevreleyen diğer tüm kullanıcıları dikkate alacak ve onlarla olan ilişki puanlarına bağlı olarak yalnızca bazı kullanıcıların hedef kullanıcıya yaklaşmasına izin verecektir.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/kspAlV0
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu