Google Podcasts veda ediyor, kullanıcılar YouTube Music’e geçmeye çağırılıyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Google Podcasts veda ediyor, kullanıcılar YouTube Music’e geçmeye çağırılıyor

Google Podcasts veda ediyor, kullanıcılar YouTube Music’e geçmeye çağırılıyor

Google Podcasts uygulaması nihayet ABD’de son nefesini verdi. Aralık ayında şirket, Google Podcasts uygulamasının 2 Nisan’dan sonra ABD’de kapanacağını açıklamıştı ve tam olarak da öyle oldu.

4 Nisan İtibariyle Google Podcasts Android ve iOS Uygulamalarında Kullanılmayacak

4 Nisan itibariyle pek çok kullanıcı Google Podcasts Android ve iOS uygulamalarında “Google Podcasts artık kullanılamıyor” şeklinde bir uyarı gördüğünü bildirdi. Aynı mesaj podcasts.google.com adresinde de görünse de, web uygulaması şu an itibariyle sorunsuz çalışıyor.

4 Nisan İtibariyle Google Podcasts Android ve iOS Uygulamalarında Kullanılmayacak
4 Nisan İtibariyle Google Podcasts Android ve iOS Uygulamalarında Kullanılmayacak

Mesajda ayrıca Google Podcasts kullanıcılarına podcast aboneliklerini şirketin tek podcast çözümü olan YouTube Music’e aktarmaları çağrısında bulunuluyor. Google, Google Podcasts kullanıcılarının verilerini diğer hizmetlere aktarmak ya da YouTube Music’e taşımak için 30 Temmuz 2024 tarihine kadar süreleri olduğunu kullanıcılara bildirdi. Söz konusu tarihten sonra Google Podcasts verileri artık kullanılamayacak.

Google, ölçümlerin gösterdiği şeyi takip etti, yani YouTube, podcast’ler için Google Podcasts’ten daha popüler bir alan. Ayrıca Google, geçen yılın Eylül ayından bu yana Google Podcast’lerin kapatılmasıyla dalga geçiyor ve YouTube Music şeklinde merkezi bir podcasting çözümü oluşturuyor.

Google Podcasts ABD’den kayboldu, diğer ülkeler de aynı şeyi takip edecek. Bununla birlikte, uygulamanın diğer bölgelerde kapatılmasına ilişkin henüz belirli bir ayrıntı yok. YouTube Music’e geçme seçeneği olmadığından, kullanıcılar YouTube Music’e geçmek için Google Podcasts Export abonelik özelliğini kullanabilir veya OPML dosyasını indirebilir.

Google, Podcasts uygulamasını 2018’de başlattı ve altı yıl sonra uygulama ABD’de mezarlığa girdi. Google Podcasts’in kapatılmasının duyurulmasından bu yana, YouTube Music çeşitli özellikler kazandı ve basit ve tanıdık kullanıcı arayüzü sayesinde birçok kişi tarafından sevildi. Ayrıca YouTube Music, Google Play Store’da 500 milyonun üzerinde indirme sayısıyla çok sayıda cihazda kullanılabiliyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/NoqvE2k
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu