Artık en sevdiğiniz şarkıyı Instagram profil müziğiniz olarak ayarlayabilirsiniz - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Artık en sevdiğiniz şarkıyı Instagram profil müziğiniz olarak ayarlayabilirsiniz

Artık en sevdiğiniz şarkıyı Instagram profil müziğiniz olarak ayarlayabilirsiniz

Görünüşe göre Instagram, kullanıcılarının müzik zevklerini öne çıkarmalarına izin veriyor. Yeni bir güncellemeyle, kullanıcıların en sevdikleri şarkıları Instagram profil eklemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik ekleniyor. Kullanıcı profiline eklenen müzik, Bio alanında gösteriliyor.

Instagram, Şarkıları Doğrudan Profilinizden Paylaşmanıza İzin Veriyor

Bu özellik birkaç aydır test ediliyordu ve başlangıçta yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabiliyordu. Şimdi, Threads’te yayınlanan resmi bir gönderide Instagram, bu özelliğin sosyal medya platformunu kullanan herkes için kullanılabilir olduğunu duyurdu.

Eklenen şarkı, kullanıcı kaldırana veya değiştirene kadar kullanıcının profilinde görüntülenmeye devam edecektir. Bu özellik Myspace’i anımsatsa da, Myspace’in aksine Instagram profiline eklenen şarkının otomatik olarak çalmayacağı şekilde farklılık gösterir.

Instagram, Şarkıları Doğrudan Profilinizden Paylaşmanıza İzin Veriyor
Instagram, Şarkıları Doğrudan Profilinizden Paylaşmanıza İzin Veriyor

Profile şarkı eklemek oldukça kolaydır. Kullanıcının Instagram profil sayfasına gitmesi ve “Profili Düzenle” düğmesine dokunması gerekiyor. Yeni bir “Müzik” seçeneği mevcut olacak ve üzerine dokunulduğunda bir şarkı listesi açılacaktır.

Kullanıcılar arama çubuğunu kullanarak favori parçalarını arayabilirler. Ardından şarkıyı seçin ve şarkıyı profil müziğiniz olarak ayarlamak için sağ üstteki onay işaretine dokunun. Birisi profilinizi her ziyaret ettiğinde, şarkıyı Biyografinizden çalabilecektir. Instagram, bir şarkının 30 saniyelik bir bölümünü seçmenize izin veriyor.

Instagram’ın bu yeni özelliği, “Espresso” şarkısı müzik dinleyicileri arasında hit olan Sabrina Carpenter ile işbirliği içinde başlatması dikkat çekiyor. Carpenter’ın resmi Instagram hesabında daha önce hiç duyulmamış şarkılar yer alacak.

Meta’nın diğer sosyal medya platformu Facebook da benzer bir özelliği denemiş, ancak çok az tepki almasının ardından fazla ilgi görmemişti. Geçtiğimiz günlerde, artık Instagram ve Facebook’tan Threads’e çapraz gönderi yapabileceğiniz duyuruldu. Çapraz paylaşım resimlerle sınırlıdır ve Instagram Reels veya Facebook videolarını desteklemez.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/gXPSmbA
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu