Meta artık Instagram ve Facebook’tan Threads’e çapraz gönderi yapmanıza izin veriyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Meta artık Instagram ve Facebook’tan Threads’e çapraz gönderi yapmanıza izin veriyor

Meta artık Instagram ve Facebook’tan Threads’e çapraz gönderi yapmanıza izin veriyor

Meta, aylarca süren testlerin ardından nihayet Threads’in resmi olarak kullanılabildiği her yerde kullanıcılara çapraz gönderi özelliğini sunuyor. Bu yeni seçenekle kullanıcılar Instagram ve Facebook’taki içerikleri Threads’e çapraz gönderebilecek.

Artık Instagram ve Facebook’tan Konu Başlıklarına Çapraz Gönderi Yapabilirsiniz

Bu seçenek Meta’nın üç platformunu entegre ediyor ve kullanıcıların aynı anda birden fazla platformda paylaşım yaparak içeriklerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlıyor. Daha önce, kullanıcılar Threads’ten Instagram’a çapraz içerik gönderebiliyordu, ancak bunun tersi mümkün değildi. Dahası, Meta yıllardır kullanıcıların Instagram içeriklerini Facebook’ta çapraz yayınlamalarına izin veriyor.

Ancak bu özellik hala fotoğraf paylaşımı ile sınırlı. Instagram Makaralarını Threads’te paylaşmak için herhangi bir destek bulunmuyor. Bu özellik isteğe bağlı bir deneyimdir ve varsayılan olarak etkinleştirilmemiştir, böylece kullanıcılara gönderilerinin farklı Meta platformlarında nasıl paylaşılmasını istedikleri konusunda kontrol sağlar.

Bir kullanıcı Instagram gönderisini Threads’te çapraz yayınladığında, başlık Threads gönderisinin metin içeriği haline gelir ve hashtag’ler düz metne dönüştürülür. Kullanıcılar ayrıca Gelişmiş ayarlar sayfasında Instagram veya Facebook içeriklerini bir kez çapraz gönderme ya da platformlar arasında otomatik olarak paylaşmak için özelliği açık tutma seçeneğine de sahip oluyor. Bu özelliği nasıl etkinleştirebileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz:

  1. Instagram’ı açın.
  2. Yeni bir gönderi oluşturun.
  3. Yeni gönderi paylaşma sayfasında yeni bir Threads geçişi göreceksiniz.
  4. Instagram gönderinizi Threads platformunda paylaşmak için Threads geçişini AÇIK konuma getirin.
Artık Instagram ve Facebook'tan Konu Başlıklarına Çapraz Gönderi Yapabilirsiniz
Artık Instagram ve Facebook’tan Konu Başlıklarına Çapraz Gönderi Yapabilirsiniz

Facebook için de benzer bir süreç söz konusudur. Kullanıcılar yeni bir gönderi yazarken yeni bir Threads seçeneği görecekler. Yeni seçenek en üstte, “Sadece Ben” ve “Albüm Ekle” seçeneklerinin yanında yer alacak. Konu geçişi Açık ya da Kapalı olarak ayarlanacaktır. Facebook’tan Threads’e yalnızca metin ve bağlantı gönderileri paylaşabileceğinizi, video paylaşamayacağınızı unutmayın. Bu özellik iOS ve Android cihazlardaki tüm kullanıcılara sunuluyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/tO0uYXd
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu