Threads uygulaması, bir gönderiye konum eklemenizi sağlayan yeni bir özelliğe kavuşuyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Threads uygulaması, bir gönderiye konum eklemenizi sağlayan yeni bir özelliğe kavuşuyor

Threads uygulaması, bir gönderiye konum eklemenizi sağlayan yeni bir özelliğe kavuşuyor

Meta sahipli sosyal medya platformu Threads, kullanıcılar için yeni bir özelliği kullanıma sunuyor gibi görünüyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar paylaşımlarına konum ekleyebilecekler. Bazı kullanıcılar Threads uygulamasında bu değişikliği şimdiden görmeye başladı, ancak şu anda herkes için kullanılabilir görünmüyor.

Threads Gönderilere Konum Paylaşımı Ekliyor

Özellik yayına girdiğinde, kullanıcılar gönderi oluşturucuda konum bilgilerini eklemek için kullanabilecekleri bir pin görecekler. Özellikle, bir Threads gönderisine konum eklendiğinde harita üzerinde tam bir pin paylaşılmıyor. Bunun yerine, kullanıcılar şehir adı, cadde adı veya restoran gibi konumlarına ilişkin yaklaşık bir fikir paylaşıyor.

Threads Gönderilere Konum Paylaşımı Ekliyor
Threads Gönderilere Konum Paylaşımı Ekliyor

Konum içeren bir Threads gönderisine dokunulduğunda, aynı konum veya yerden başkaları tarafından paylaşılan gönderiler görüntüleniyor. Bu özelliğin Meta’nın diğer sosyal medya platformu Instagram’daki konum etiketleme özelliğine benzediği bildiriliyor.

Threads’e konumunuza erişim izni verdiğinizde, size etiketleyebileceğiniz yakındaki yerlerin bir listesini gösterecektir. Ayrıca bir yeri manuel olarak arayabilir ve Threads gönderinize ekleyebilirsiniz. Uygulama içi bir feragatnameye göre Meta, yakındaki yerler hakkında kişiselleştirilmiş içerik göstererek Threads’i daha iyi özelleştirmek için bu işlevi ekledi.

Bu aynı zamanda uygulamayı biraz daha kullanışlı hale getirebilir, çünkü yakındaki konumlarda son dakika haberleri ve diğer güncel olayları bulabilirsiniz. Meta ayrıca kullanıcıların cihaz ayarları aracılığıyla bu özelliği istedikleri zaman değiştirme kontrolüne sahip olduklarını belirtti. Bununla birlikte, konum kapalı olsa bile Threads genel konumu tahmin etmek için kullanıcıların IP adreslerini kullanacaktır.

Threads konum etiketleme özelliği şimdilik sadece mobil uygulamada mevcut, ancak web’de yok gibi görünüyor. Önümüzdeki günlerde web’de de kullanıma sunulması bekleniyor. Özelliğin Android’de yayınlanıp yayınlanmadığını ve bir sosyal medya gönderisinde konumunuzu paylaşma konusundaki görüşlerinizi aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/I8nLezV
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu