Google Lens video arama özelliği kullanıma sunuldu - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Google Lens video arama özelliği kullanıma sunuldu

Google Lens video arama özelliği kullanıma sunuldu

Google, bu yılın başlarında I/O 2024 geliştirici konferansında Google Lens için bir video arama özelliğinin önizlemesini yapmıştı. Android uzmanı Mishaal Rahman’a göre, özellik son birkaç gün içinde bazı Android kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Google Lens Video Araması Şimdi Kullanıma Sunuluyor

Bilmeyenler için, bu özellik kısa bir video klip kaydettikten sonra etrafınızdaki nesneler hakkında sorular sormanıza olanak tanıyor. Videodaki şeyler hakkında bilmeniz gereken her şeyi yüksek sesle söyleyebilirsiniz ve video arama özelliği bunu arayacaktır.

Örneğin, cihazınızın neden çalışmadığını öğrenebilirsiniz, örneğin açılmayan ve iğneli metal parçası beklenmedik şekilde kayan bir plak çalar gibi. Sadece bir klip kaydedin ve “Bu neden yerinde durmuyor?” diye sorun. Önünüzdeki bilinmeyen bir cihazın model adına da bakabilirsiniz.

Google Lens Video Araması Şimdi Kullanıma Sunuluyor
Google Lens Video Araması Şimdi Kullanıma Sunuluyor

Google’a göre, bu özellik “bu sorunu tanımlamak için doğru kelimeleri” bulmanız gerekmediğinden zamandan ve emekten tasarruf etmenizi sağlayabilir. Sorgunuzu aldıktan sonra, sorununuzu çözecek adımları ve kaynakları açıklayan bir Yapay Zeka Genel Bakışı görüntüler.

Android’de Google Lens açabilir ve deklanşör düğmesine uzun basarak bir video kaydedebilir ve bir soru sorabilirsiniz. Rahman, bölgenizde AI Overviews özelliği etkinleştirilmişse, video arama özelliğinin AI tarafından oluşturulan bir yanıtla yanıt vereceğini belirtiyor. Google o dönemde video arama özelliğinin ilk olarak ABD’deki İngilizce dilindeki kullanıcılar için kullanıma sunulacağını ve daha sonra daha fazla bölgeye yayılacağını söylemişti.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/2arBZht
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu