WhatsApp grup sohbetleri için arama bağlantısı kısayolu sunacak - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

WhatsApp grup sohbetleri için arama bağlantısı kısayolu sunacak

WhatsApp grup sohbetleri için arama bağlantısı kısayolu sunacak

WhatsApp, Android beta uygulamasına grup aramaları için faydalı olacak yeni bir özellik ekledi. Yeni özellik, kullanıcıların doğrudan grup sohbetlerinden bir arama bağlantısı oluşturmasına olanak tanıyor. Arama bağlantısı özelliği 2.24.19.14 sürümü ile kullanıma sunuldu.

WhatsApp Doğrudan Grup Sohbetlerinde Arama Bağlantısı Oluşturmanıza Olanak Tanıyor

Şu anda, grup sohbetlerinde sesli veya görüntülü aramalar için bir bağlantı oluşturmak üzere Aramalar sekmesine gitmeniz gerekiyor. Ancak şimdi Android beta sürümü, doğrudan grup sohbetlerinden arama bağlantısı oluşturma yeteneği kazandı ve grup yöneticilerinin üyeleriyle sesli veya görüntülü aramalar yoluyla bağlantı kurmasını kolaylaştırdı.

WhatsApp Doğrudan Grup Sohbetlerinde Arama Bağlantısı Oluşturmanıza Olanak Tanıyor
WhatsApp Doğrudan Grup Sohbetlerinde Arama Bağlantısı Oluşturmanıza Olanak Tanıyor

Bu güncelleme aynı zamanda bir grup araması başlatmak için gruptaki herkesi arama ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Bunun yerine, bir arama bağlantısı oluşturabilir ve diğerlerinin katılması için grupta paylaşabilirsiniz, hepsi grup sohbeti içinden, üyelerin sadece bağlantıya dokunarak katılmasına izin verir.

Bu özellik yalnızca Google Play Beta programı aracılığıyla kullanılabilen WhatsApp Android beta uygulamasında yayında. Ancak WhatsApp’ın geliştirmekte olduğu tek özellik bu değil.

WhatsApp, kullanıcıların başkalarının durum güncellemelerini doğrudan izleyici listesinden görüntülemelerine olanak tanıyacak bir özellik geliştiriyor. Yani, kullanıcı durum güncellemelerini kimlerin görüntülediğini kontrol ettiğinde, profil adlarını ve profil resimlerinin etrafında yeni durum güncellemelerini gösteren yeşil bir halka görecek. Bu yeşil halkaya tıklandığında söz konusu kişinin durum güncellemesi görüntülenecektir.

WhatsApp ayrıca, kullanıcılar bir kişi veya grup sohbeti listesi oluşturduktan sonra sohbetlerin en üstünde otomatik olarak özel bir filtre oluşturacak özel listeler özelliği üzerinde çalışırken görüldü. Kullanıcıların okunmamış tüm mesajları tek bir dokunuşla okumasına olanak tanıyan bir “Tümünü okundu olarak işaretle” düğmesi de geliştiriliyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/dOH9ErK
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu