iPhone 16 Pro ve Pro Max’in 120 fps’de 4K video çekmenize izin vereceği söyleniyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

iPhone 16 Pro ve Pro Max’in 120 fps’de 4K video çekmenize izin vereceği söyleniyor

iPhone 16 Pro ve Pro Max’in 120 fps’de 4K video çekmenize izin vereceği söyleniyor

Kısa bir süre önce, iPhone 16 Pro’nun şu anda Pro Max modellerine özel olan 5x periskop kamera lensine sahip olacağı bildirilmişti. Şimdi ise yeni bir rapora göre, iPhone 16 Pro ve Pro Max sadece aynı kamera sistemini paylaşmakla kalmayacak, aynı zamanda ilk kez 120 fps’de 4K videolar çekebilecek. Mevcut iPhone 15 Pro modelleri 60 fps’de 4K ile sınırlı.

iPhone 16 Pro’nun Ultra Akıcı 4K 120fps Video Kaydına Sahip Olduğu Bildirildi

Harici depolama alanına bağlandığında, iPhone 16 Pro ve Pro Max 120 fps’de ProRes 4K çekim yapabilecek. Apple’ın ayrıca “QuickTake” özelliğini 1080p’den 4K’ya yükseltmesi bekleniyor. iPhone 16 Pro’nun 8k video kaydını destekleyebileceğine dair kanıt buldu.

iPhone 16 Pro'nun Ultra Akıcı 4K 120fps Video Kaydına Sahip Olduğu Bildirildi
iPhone 16 Pro’nun Ultra Akıcı 4K 120fps Video Kaydına Sahip Olduğu Bildirildi

8K görüntü 35MP’ye düşüyor ve bu yılın Pro modellerindeki geniş ve ultra geniş lenslerin 48MP olması bekleniyor ki bu da 8K videolar çekmek için yeterli olacaktır. A18 Pro yonga seti de 8K için hazır görünüyor. iPhone 16 Pro ve Pro Max gereksinimleri karşılamasına rağmen, Apple’ın bu yıl 8K video kaydı getirip getirmeyeceği belli değil.

Bu yılki modellerde bulunacağı tahmin edilen diğer kamera özellikleri arasında kayıplı ve kayıpsız fotoğraflar için JPEG-XL formatı, Kamera uygulamasında video kaydını duraklatma ve devam ettirme özelliği, rüzgar gürültüsünün kaldırılması, yeni Fotoğraf Stilleri ve Uzamsal Fotoğraflar için yeni bir mod yer alıyor.

Kamera düğmesinin dokunmaya duyarlı olduğu ve nasıl basıldığına veya kaydırıldığına bağlı olarak farklı eylemler gerçekleştirebildiği söyleniyor. Basit bir basış Kamera uygulamasını veya kullanıcı tarafından seçilen üçüncü taraf bir uygulamayı başlatacaktır. Yumuşak bir basış Kamera uygulamasında otomatik odaklamayı tetiklerken, sert bir basış fotoğraf çekecek veya video kaydını başlatacaktır. Parmağı yüzey üzerinde kaydırmak yakınlaştırma veya pozlamayı ayarlayacaktır.

iPhone 16 Pro ve Pro Max’in yeni bir “Çöl Titanyumu” renk seçeneğiyle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Standart iPhone 16 ve 16 Plus’ın da yenilenmiş renklerle piyasaya sürülmesi bekleniyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/tdeoVPF
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu