Epic Games Store’un ücretsiz oyun programı yakında mobil mağazasına geliyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Epic Games Store’un ücretsiz oyun programı yakında mobil mağazasına geliyor

Epic Games Store’un ücretsiz oyun programı yakında mobil mağazasına geliyor

PC oyuncuları, Fortnite ve Unreal Engine yapımcısı Epic Games’in her hafta yayınladığı ücretsiz oyun programının tadını yıllardır çıkarıyor. Şimdi, mobil oyuncuları da hedefleyen Epic, ücretsiz promosyonların yakında Android ve iOS platformlarında da başlayacağını açıkladı.

Epic Haftalık Ücretsiz Oyunlarını Mobil Mağazasına Getiriyor

Unreal Fest etkinliğinin bir parçası olarak duyurulan Epic Games Store genel müdürü Steve Allison, açılış konuşmasının ardından mobil mağazanın gelecek planları hakkında konuşmaya devam etti (mobilegamer.biz aracılığıyla). Allison, şirketin 2024 yılının dördüncü çeyreğinde mobil mağazaya üçüncü parti oyunların yanı sıra ücretsiz bir program getirmeyi planladığını açıkladı.

Epic Haftalık Ücretsiz Oyunlarını Mobil Mağazasına Getiriyor
Epic Haftalık Ücretsiz Oyunlarını Mobil Mağazasına Getiriyor

Epic Games Store mobil versiyonu geçtiğimiz günlerde dünya çapında Android telefonlarda ve AB’de iOS cihazlarda yerini alırken, Epic Games Apple ve Google ile mahkemelerdeki mücadelesi üçüncü taraf mağazanın yüklenmesini ve kullanılmasını kolaylaştırmak için devam ediyor. Hatta birkaç gün önce Samsung ve Google’a karşı bir dava açarak iki dev şirketin Android ekosistemindeki rekabeti engellemek için çalıştığını belirtti.

Steve Allison, “Tatil sezonunda ilk üçüncü taraf uygulamalarımızla açılış yapacağız,” dedi. “Muhtemelen 10 ila 50 tanesinin hazır olmasını bekliyoruz ve en büyük şey sadece bir ödeme çözümü uygulamak olacak, bu yüzden bunların bir kısmı sonraki aylara sarkabilir.”

Mobil cihazlardaki ücretsiz programın da aynı zaman diliminde devreye gireceği ve mobil oyuncuları üçüncü parti mağazayı kurmaya ve kullanmaya teşvik edeceği, ardından da kendi kendine yayınlama araçlarının geleceği bildiriliyor: “Ücretsiz oyun programı, üçüncü taraf uygulamaların ortaya çıkmasıyla birlikte 4. çeyrekte başlayacak ve oyuncular için harika şeyler sunacağız, bu geliştiriciler için de harika olacak çünkü gerçekten hızlı bir şekilde ölçeklenmemize yardımcı olacak. Ayrıca, geliştiricilerin bugün PC’de yaptıkları gibi bizimle herhangi bir etkileşime girmeden gelebilecekleri anlamına gelen kendi kendine yayınlama araçları da muhtemelen yılın ilk yarısında, umarım mümkün olduğunca Ocak ayına yakın bir zamanda sunulacak.”

Mobildeki bu ücretsiz oyun programıyla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmamış olsa da, PC promosyonunun aynı haftalık modelini takip edebilir. Şu anda bile, The Spirit and the Mouse’un bir kopyası PC oyuncuları için mağazada ücretsiz.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/B6XeD8x
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu