Google’den Home Office Çalışanlarına 1000 Dolarlık Destek - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Google’den Home Office Çalışanlarına 1000 Dolarlık Destek

Google’den Home Office Çalışanlarına 1000 Dolarlık Destek

Teknoloji Haberleri – Bilim Teknoloji Rehberi ekibi Olarak bugün sizler için dünyanın en büyük markalarından biri olan Google’nin çalışanlarına home office düzeni için çıkaracağı ödenek hakkında bilgiler derledik.

Google Çalışanları için Ne Kadarlık Ödenek Çıkaracak?

Her bir çalışan için toplam bin dolarlık ödeme yapılacak.

Çalışanlar Evden Çalışma Sistemini Ne Kadar Yürütecek?

2020 yılının sonuna kadar, isteğe bağlı olarak evden çalışma düzeni sürecek.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (COVID-19), tüm dünyayı kısa süre içerisinde etkisi altına aldı. Bütün ülkelerde çeşitli önlemler alınırken, günümüz teknolojisine ve imkanlarına uygun bir alternatif olarak home office çalışma sistemi de fazlasıyla tutuldu.
Birçok firma ve marka, çalışanlarını karantina dönemi kapsamında uzun süredir evlerinden çalıştırıyor. Bu bağlamda, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google de çalışanlarını ilk vakaların ortaya çıktığı dönemlerden bu yana evlerinden çalışmaları için teşvik ediyor.

Google’den Personel Başına 1000 Dolarlık Ödeme

google
google
Son haftalarda ilk zamanlara nazaran şiddetin azalması ve COVID-19 vakalarının düşüş yaşamaya başlaması ile beraber, şirketler çalışma sistemlerinde de eskiye dönüş için harekete geçti. Özellikle büyük markalar, ofis ortamında çalışmak adına önemli hamleler yapıyor.
Bu bağlamda Google de çalışanlarının ofise dönmesi adına planlamalar yapmayı sürdürüyor. Fakat, virüs bulaşımı riskine karşın önlem almak isteyen ve evlerinden çalışmaya devam etmeyi düşünen çalışanları için de alternatif çalışmalar yaptılar.
Şirket, sene sonuna kadar home office olarak çalışmak isteyen çalışanlarına, ekipman desteği anlamında bin dolarlık bir ödenek çıkarma kararı aldı.
Yeni tip koronavirüs, tüm dünyada hayatı baştan aşağı değiştirmeye devam ediyor. Sosyal mesafe kurallarına uygun “yeni normal” adı verilen yaşam stili, gündelik hayatta olduğu kadar çalışma ortamını da baştan aşağı büyük bir etki yaratacak gibi gözüküyor.
Salgının yayılımını bir nebze de olsa kırmak adına birçok firma evden çalışma sistemine geçiş yapma kararı almıştı. Bu kararı alan firmalar arasında Google, Apple, Microsoft gibi büyük markalar da bulunuyor. Fakat Google, salgının etkisini bir nebze yitirmesi ile ofis ortamına geri dönüş hazırlığında bulunuyor.
Yine de, şirket bünyesinde çalışmak yerine yıl sonuna kadar evden çalışmak isteyenler için, bin dolarlık bir ödenek çıkarılacak. Böylelikle, çalışanlar ekipmanlarını tamamlamak ve uzaktan çalışma sisteminde eksik kalmamak adına önemli bir destek almış olacak.
Çalışanlar, 6 Temmuz’dan itibaren ofis ortamına geri dönebilecek.
Please write your comments

deneme bonusu