Çin’den Akıllı Telefon Kullananlara Alt Kamera Müjdesi - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Çin’den Akıllı Telefon Kullananlara Alt Kamera Müjdesi

Çin’den Akıllı Telefon Kullananlara Alt Kamera Müjdesi

Merhaba Teknoloji Haberleri- Teknoloji Rehberi, bugün sizlere Çin’den gelen alt kamera özelliğini duyuracağız.

Çin akıllı telefonlara hangi özelliği getirecek?

Kameranın alt bölümde yer almasını sağlayacak.

Alt kamera ne işe yarayacak?

Ekranın tamamını kullanmanızı sağlayacak.

Alt kameranın görüntüsü nasıl olacak?

Akıllı telefon kullanıldığında görünmeyecek nitelikte olacak.

 

Alt Kamera
Çin’den Alt Kamera

Artık ekran önündeki kameralar ekranın üst bölümünde değil alt bölümünde yer alacak ve alt kamera özelliği gelmiş olacak. Bu gelişmeyle ekranın tamamı kullanılabilme olanağına sahip olacak.

İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy Note 20’nin tanıtım tarihi belirlendi!

 

Akıllı telefonlardaki gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Çin’den gelen alt kamera haberini Visionox bizlere bildirdi. Dünya’nın ilk ekran altı kamera çözümü için seri üretim aşamasında oldukları bildirildi. Diğer telefon şirketleri uzun uğraşlar göstermelerine rağmen görüntü kalitesi bozulduğu için henüz alt kamerayı geliştirememişlerdi. Xiaomi bu alandaki çalışmalarının tahminlerinden uzun süreceğini belirtmişti ve görüntü kalitesinin bozulduğunu belirtti. OPPO da görüntü kalitesi düşük olduğu için alt kamera özelliğini sunmuş ancak reddedilmişti.

Ekran-alti
Ekran Altı Kamera Sistemi

Akıllı Telefonlarda Tam Ekran Deneyimi Olacak

Visionox’un açıklamalarına göre ön kamera telefonun alt bölümünde yer alacak ve neredeyse hiç görünmeyecek.  Ancak diğer akıllı telefonlarda kamera üst bölümdeki boşluklara yerleştirerek ekranın bir bölümünü kaplamış oluyordu. Bu durum tamamen ortadan kalkmış olacak ve alt kamera özelliği ile ekranın tamamı kullanılabilecek.

Huawei Akıllı Telefonlarında Alt Kamera Özelliği Olacak

Çinli üreticilerin açıklamalarına göre alt kamera özelliği Huawei’nin telefonlarında bundan sonraki süreçlerde kullanılabilecek. Akıllı telefon kullanıcıları bu sayede tam ekran deneyimi yaşayacak. Ekran OLED ekran olacak ve yeni bir piksel teknolojisi kullanılacak. Böylece fotoğrafların kalitesi düşmeyecek ve görüntü kalitesi net olacak. Ayrıca bu ekranda şeffaf malzemelerle döşenmiş yeni bir sürücü bileşeni yer alacak ve böylece alt kamera özelliği tamamlanmış olacak.

Please write your comments

deneme bonusu