Uzaydaki Yeni Patlamalar Oluyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Uzaydaki Yeni Patlamalar Oluyor

Uzaydaki Yeni Patlamalar Oluyor

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere uzaydaki yeni patlamalardan bahsedeceğiz.

Yeni patlamalar ne anlama geliyor?

Henüz sebebi bilinmiyor.

Yeni patlamaların farkı ne?

yeni patlamalar daha büyük.

Yeni patlamalar Dünya'yı etkileyecek mi?

Henüz bilinmiyor.

Gökbilimcilerin uzay gözlemleri sırasında yeni patlamalar görüldü. Bu patlamaların eskilerle benzerliği araştırılarak bir sonuca ulaşılmaya çalışılıyor.

Uzaydaki Patlamalar
Uzayda Yeni Patlama

2018 yılında uzayda büyük bir patlama olmuştu ve etrafa geniş bir ışık yayılmıştı. Bilim insanları bu tarz bir patlamanın ilk defa olduğunu ifade etmişti. Bu patlamaya İnek adı verilmişti. Ardından iki tane yeni patlama daha oldu. Bunlar da 2018 yılındaki patlamalara çok benziyordu. Birinin adı Koala diğerinin adı da CSS161010 olarak belirlendi. Bu patlamalar yeni patlamalar olduğu için ayrı bir patlama sınıflandırılması oluşmasını sağladı.

Uzayda Oluşan Yeni Patlamalar Eskilere Göre Çok Güçlü

Yapılan araştırmalara göre İnek, Koala ve CSS161010 patlamaları yeni patlama ve eskilerinden çok güçlü. Bu patlamalara süpernova patlamalarına benziyor ancak onlara göre çok sıcak ve sıcaklığından dolayı da mavi renkte oluşuyor. Bu patlamalar bir anda çok hızlı gerçekleştiği için nasıl oluştuğu henüz açıklanamıyor. Ancak bilim insanları çeşitli senaryolar geliştiriyor.

Uzayda Patlama
Uzayda Patlamalar
İlginizi Çekebilir: En İyi Fiyat Performans Telefonlar! 2020’de Alınabilecek F/P Telefonlar

 

Süpernova Çekirdeği Çökmüş Olabilir

Bilim insanlarının araştırmalarına göre yeni patlamalar bir süpernova çekirdeğinin çökmesiyle oluşmuş olabilir. Ancak bu patlamalar çok az olduğu için kesin sonuçlar üretmek çok zor. Veriler bilim insanları tarafından detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu yeni patlamalar Dünya için tehlike oluşturabilir mi? Sorusunun yanıtını vermek henüz çok zor.

Please write your comments

deneme bonusu