FLASH Açıklama! DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

FLASH Açıklama! DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

FLASH Açıklama! DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ekibi. Bugün sizlere DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak detaylar hakkında bilgi vermeye çalıştık. 

Merhaba DGS Adayları. 9-17 Haziran arasını başvuru işlemleri alınan ve 9 Ağustos tarihinde DGS sınavına girmişti. 2020–2021 DGS sınav sonuçları ne zaman açılacak? Merak ediyorsunuz. Bizde sizler için DGS sınav sonuç tarihlerini hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Gelin beraber DGS sınav sonuçları hakkında araştırmış olduğumuz yazımızı dikkatli okumanızı tavsiye ederiz. 

dgs-sınav-sonuçları-ne-zaman-açıklanacak
dgs-sınav-sonuçları-ne-zaman-açıklanacak

 

İlginizi Çekebilir: HES Kodu Nasıl Alınır? ÖSYM Sınavı İçin Nasıl HES Kodu Alınır? 

 

DGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 

DGS sınav sonuçlarının 9 Eylül tarihinde açılacağı belirtildi. 

DGS Puanın Hesaplanması 

Adayların girmiş oldukları sınavda almış oldukları sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları kullanılarak adayların yerleşmelerinde etkili olacaktır. Adayların DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel puanlar ön lisans başarı puanını ağırlıklarını belirleyen katsayıları Tablo-A‘ da yer verilmiştir. Adaylar için puanlar tabloda belirtilen katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam sayı adayların puanını oluşturacak. Ancak adayların puanlarının hesaplanması için her bir testten 0.5 ham puan alan adayların sonuçları hesaplanacaktır. Her iki testten 0.5 ham puan alamayan adayların ise puanları hesaplanmayacaktır.  

2021 DGS Yıllarında yapılacak olan sınavda ise her iki testten en az 1 ham puan yapacak adayların puanları hesaplanacaktır. Ancak her iki testten 1 ham puan yapamayan adayların ise puanları hesaplanmayacaktır.

 

Please write your comments

deneme bonusu