IFTTT Nedir? Nasıl Kullanılır? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

IFTTT Nedir? Nasıl Kullanılır?

IFTTT Nedir? Nasıl Kullanılır?

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ekibi. Bugün sizlere IFTTT nedir nasıl kullanılır hakkında bilgi vermeye çalıştık. 

Son yılların en bilinen bilişim kavramlarından olan Internet of Things (IoT) kavramını daha önce duymuşsunuzdur. Türkçeye nesnelerin interneti olarak geçen kavram; gelecek yıllarda artan bir ivmeyle kullanılacağına dair binlerce referans açıklama mevcuttur.

Peki IFTTT konusunda IoT kavramına neden bahsettik? IFTTT’nin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlattıkça aralarındaki bağı çok daha iyi anlayacağız.

IFTTT Nedir? Nasıl Kullanılır?

IFTTT Nedir? 

IFTTT “If This, Then That” anlamı ise “Bu olursa bunu yap” IFTTT ücretsiz hem bir web sitesi hem de bir mobil uygulamadır. Sosyal mecralardan akıllı telefonlarımıza kadar birçok uygulamayı senkronize etmemizi sağlar. Şirketin sağladığı şey, bu uygulamaları, cihazları ve hizmetleri içeren bir veya daha fazla otomasyonu tetiklemek için farklı geliştiricilerin uygulamalarını, cihazlarını ve hizmetlerini birbirine bağlayan bir yazılım platformudur.

IFTTT, Twitter, Dropbox, Evernote, Nest, Fitbit, Amazon Alexa ve Google Assistant gibi sevdiğiniz uygulamalarınızın ve cihazlarınızın birbirine bağlar. Ve bunun en güzel avantajlarından birisi ise ücretsiz olarak yapar. IFTTT ile, görevlerinizin otomatik olarak tamamlanması için tüm “hizmetlerinizi” birbirine bağlayabilirsiniz.

Otomasyonlar, asıl olarak akıllı ev cihazlarını veya uygulamalarını ve web sitelerini yönetiyor olsa da günlük iş akışınızı otomatik olarak yapar. Daha iyi anlamak için örnek vermek gerekirse,  eğer akıllı aydınlatma sistemine sahipseniz, bir markete yaklaştığınızda eşinize otomatik “bir şey lazım mı?” gibi mesaj gönderebilirsiniz.

IFTTT Nasıl Çalışır?

IFTTT’nin kullanımı oldukça kolaydır. Mobil uygulamayı indirirsiniz ( Android için buradan  veya Apple’ın iOS için buradan ) ücretsiz bir hesap oluşturun ve dakikalar içinde otomasyonlarla çalışmaya başlayın.

IFTTT, uygulamaların nasıl yapıldığını daha ayrıntılı olarak açıklayan bir YouTube videosu yayınladı. Buradan kolayca IFTTT kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Koleksiyonları, iOS, Android ve sesli asistanlar gibi farklı platformlar için uygulamaları bir araya getirir ve haberler ve hava durumu hizmetleri için apletlerden ev otomasyonuna kadar her şeyi sergiler.

Ayrı ayrı uygulamaları aramak yerine veya iş araçları, bağlı araba veya sağlık ve fitness gibi kategorilere birbirine bağlayabilirsiniz.
Uygulamalarım ekranı, kullanıcıların o anda hangi uygulamaların açık olduğunu yönetmelerine olanak tanır ve daha önce kullanılmış olanların göz atmanızı sağlar. Kullanıcılar, çeşitli uygulama “hizmetlerini” birleştirerek ve tetikleme parametrelerini ayarlayarak kendi uygulamalarını oluşturabilir.

IFTTT Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bu yazıda verilen sadece IFTTT’de sunulan hizmetlerden sadece biridir. Siz bu hizmetlerden bir çok kombinasyon oluşturabilir ve kombinasyonları uzun bir zincir haline getirebilirsiniz.

 

 

 

Please write your comments

deneme bonusu