Manisa’da Meteor Düştü! Dehşet Gök taşı ile Sarsıldı! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Manisa’da Meteor Düştü! Dehşet Gök taşı ile Sarsıldı!

Manisa’da Meteor Düştü! Dehşet Gök taşı ile Sarsıldı!

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere Manisa’da Meteor Düştü! Dehşet gök taşı ile sarsıldı! iddialarına yanıt vereceğiz.

Son zamanlarda yaşanan felaketlerin ardı arkası kesilmiyor ve insanlar korkuyla yaşıyor. Yakın zaman önce Türkiye’ye düşen göktaşlarından konuşulurken bunlara bir yenisi de Manisa’dan geldi. Dün gece Manisa’ya meteor düştü. Yöre halkı Manisa’da göktaşı ışıkları gördüklerini iddia etti.

Manisa’da Pazarköy ve Tekelioğlu makalesinde oturan kesim, dün gece gökyüzünde değişik ışıklar gördüklerini ifade etti. Bu ışık gözleminin ardından Marmara Gölü yakınlardaki sakinlerden sazlık alanda bir yangın olduğu ihbarı geldi. İhbar itfaiyeye bildirildi ve itfaiye hemen olay yerine gitti. İtfaiyeciler uğraş ve çabalarıyla yangını söndürmeyi başardı.

Bu durum üzerine Pazarköy Mahalle Muhtarı olan Ercivan Konuk konuşma yaptı. Konuk’a göre 40-50 gönüm alan yangınla hasar aldı ve bu yangın düşen gök taşı sebebiyle çıktı. Yöre halkı durumu korkuyla karşıladı.

İlginizi Çekebilir: Türkiye’ye Düşen Meteor İddiaları Hakkında Kafalar Karışık

Tüm bu konuşulanlar ve söylenenlerin ardından Ege Üniversitesinden yanıt gecikmedi. Ege Üniversitesinde Meteor Takip Sistemleri Projesi Yürütücüsü olan Doç. Dr. Ozan Ünsalan bölgede araştırmalar yaptı.

Aynı zamanda Fizik Bölümü Öğretim Üyesi olan Ünsalan, detaylı incelemelerin ardından açıklamada bulundu. Ünsalan’ın açıklamaları şöyleydi: “Bu olay görgü tanıklarından aldığımız bilgilere göre tipik bir meteor olayı. Bunu söylemekte herhangi bir sakınca yok.”

manisa-meteor-dusmesi
Manisa’da Meteor Düştü! Dehşet Gök taşı ile Sarsıldı!

50 Dönüm Sazlık Yandı!

Ünsalan yöre halkının ifadelerini dinledikten sonra meteor düşmesi anında bir şok ve ses dalgası oluşmadığını ifade etti. Bunun sonucunu da şöyle açıkladı:

“Burada bir parçalanma olayı olmayabilir. Eğer parçalandıysa bile çok küçük parçalara ayrılmış da olabilir. Dolayısıyla burada meteor parçaları aramanın bir mantığı yok. Bölgede bulunan sazlıklar meteorun arkada bıraktığı şok etkisi ile geliş yönüne doğru bükülmeler göstermiş. Şok ve sıcaklık etkisiyle bir yangın meydana gelmiş olma ihtimali de bulunuyor. Olay anında sadece bu civarda değil birçok mahallede bu ışık parlaması görülüyor. Araştırmalar devam ediyor.”

Manisa-meteor-dustu
Manisa’ya Meteor Düştü

Pazarköy Mahalle Muhtarı Ercivan Konuk olayın yaşanmasının ardından birçok arama aldığını ve açıklama istendiğini ifade etti. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar, araştırmacılar durumu anlamaya çalışıyor.

Bölgede bugün sabah saatlerinden beri birçok kişi araştırma ve inceleme yapıyor. Ortalama olarak 50 dönüm sazlık alan yanarak yok olmuş durumda. Çıkacak sonuçları Tüm Türkiye merak ediyor. Manisa’da meteor konusu şuanda gündemi zorluyor.

Please write your comments

deneme bonusu