Yaşam tarzı enflasyonu - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Yaşam tarzı enflasyonu

Yaşam tarzı enflasyonu

Teknoloji Rehberi – Teknoloji Haberleri ailesinden herkese selamlar, maaşınızın ücreti arttıktan sonra harcamalarınızın ücretinin de arttığını hissediyor musunuz ? Eğer cevabınız evet ise siz de yaşam tarzı enflasyonu belasına takılmışssınız demektir. Yani bu da demek oluyor ki, maaşınız arttıkça kendinize daha lüks eşyalar almaya başlıyorsunuz ve birikime hiç para ayırmıyorsunuz. İşte bunun çözümlerini bu yazıda anlatacağım.

Planlar yapın

Yaşam tarzı enflasyonu ile savaşmak için yapabileceğiniz en iyi şey, gelecek ile ilgili finansal planlar yapmak olacaktır. Çünkü kazandığınız parayı planlı olarak harcamaya alışırsanız, yaşam tarzı enflasyonundan kurtulursunuz. Planlarınızı da bir yıllık, beş yıllık ve on yıllık şekilde yapabilirsiniz.

Başkasına özenmeyin

Eğer bir insanın satın aldığı yüksek fiyatlı şeylere özenirseniz, paranızın büyük bir bölümünü ona yatırırsınız. O yüzden başkalarına kesinlikle özenmeyin. Belki özendiğiniz kişinin durumu sizden daha iyidir ve yaptığı lüks harcamalar ona pek pahalı gelmiyor olabilir.

İhtiyacınız kadar harcayın

İhtiyacınız olmayan şeylere boşuna para harcamayın. Bir şey satın alırken istek mi? yoksa ihtiyaç mı? olduğuna iyi karar verin. Elbette ki isteklerinize de para harcayabilirsiniz ancak bunu fazla abartmadan yapmanız iyi olacaktır.

Arada kendinizi ödüllendirebilirsiniz

Eğer gereksiz harcamalarınızın çoğunu kıstıysanız, ufakta olsa kendinizi ödüllendirmek için gereksiz harcamalar yapabilirsiniz. Elbette ki bunu çok fazla abartmamanız gerekiyor. Eğer fazla abartırsanız tekrardan yaşam tarzı enflasyonuna geçiş yaparsınız.

 

Please write your comments

deneme bonusu