Android 11 İçin Google Haritalar’a Karanlık Mod Yayınlandı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Android 11 İçin Google Haritalar’a Karanlık Mod Yayınlandı

Android 11 İçin Google Haritalar’a Karanlık Mod Yayınlandı

Merhaba Teknoloji Haberleri Tekno bilim adamı takipçileri,

ABD merkezli teknoloji devi Google, en tanınan hizmetlerinden olan Haritalar için yeni bir özellik yayınladı. Birtakım kullanıcılardan gelen bildirimlere nazaran Google, kısıtlı bir kullanıcı kitlesi için de olsa Haritalar uygulamasına karanlık mod yayınlamış durumda. Android 11 için yayınlanan “10.51.1” kodlu Haritalar sürümünde ortaya çıkan özelliğin kısa müddette tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Haritalar’ın karanlık modu, manuel olarak ya da sistem temasına nazaran otomatik olarak ayarlanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, karanlık modu kendi tercihlerine nazaran kullanabiliyorlar. Bununla birlikte kullanıcılar, halihazırda pozisyonlarına nazaran de karanlık modu kullanabiliyorlar. Örneğin şayet bir kullanıcı, hareket halindeyken tünele girdiğinde karanlık mod otomatik olarak etkin olabiliyor.

Google Haritalar’ın karanlık mod özelliğinin ekran imgesi

Android 11 İçin Google Haritalar'a Karanlık Mod Yayınlandı

Google’ın özelliği tüm kullanıcılara ne vakit yayınlayacağı şu an için bilinmiyor. Lakin Haritalar uygulamasına karanlık modun geleceği artık sugötürmez bir gerçek. Muhtemelen Android 11’e geçiş yapan tüm aygıtlar, Google Haritalar’ın yeni özelliğini tam manasıyla kullanmaya başlayabilecekler. Ayrıyeten Android 11’in akabinde Android 10 sürümünü kullanan aygıtların da Haritalar 10.51.1 güncellemesini alması ve karanlık mod dayanağına kavuşması olası.

Please write your comments

deneme bonusu