iOS 14.2 İkinci Beta Sürümü, Yeni Emojilerle Yayınlandı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

iOS 14.2 İkinci Beta Sürümü, Yeni Emojilerle Yayınlandı

iOS 14.2 İkinci Beta Sürümü, Yeni Emojilerle Yayınlandı

Merhaba Teknoloji Haberleri Tekno bilim adamı takipçileri,

ABD merkezli teknoloji devi Apple, çiçeği burnunda işletim sistemi iOS 14’ün yeni bir beta sürümünü yayınladı. “iOS 14.2 Beta 2” olarak isimlendirilen sürüm, şu an için yalnızca geliştiriciler tarafından test edilebiliyor. Geliştiricilerden gelen haberlere nazaran yeni beta sürüm, beraberinde yeni emojileri de getiriyor. iPhone kullanıcıları, iOS 14.2 yükseltmesinin kullanıma sunulmasıyla yeni emojileri deneyimlemeye başlayabilecekler.

Aslına bakacak olursak iOS 14’ün yeni emojileri, birinci kere karşımıza çıkmıyor. Unicode Konsorsiyumu, Emoji 13.0 sürümünü bu yılın başlarında esasen onaylamıştı. Temmuz ayına geldiğimizdeyse yeni emojilerin bir kısmını görmüştük. Sunulan yeni beta sürümle de Apple, kullanıcılara sunulacak yeni emojilerin kesin dizaynlarını göstermiş oldu.

iOS 14.2 ikinci geliştirici betasında görülen emojiler

iOS 14.2 İkinci Beta Sürümü, Yeni Emojilerle Yayınlandı

Apple, iOS 14.2’nin ikinci geliştirici betasında sunduğu yeni emojilerle bu yıl toplamda 117 yeni emojiyi kullanıma sunmuş oldu. Bu ortada Apple’ın yeni emojileri kullanıma sunmasındaki bir ayrıntısı sizlerle paylaşmamız gerekiyor. Şirket genelde, yeni emoji paketlerini yeni taşınabilir işletim sisteminin 2. sürümünde yayınlıyor. Bunun temel nedeni ise kullanıcıları son sürüme teşvik etmek.

Son olarak, iOS 14’le birlikte emojilere ulaşmak da bir oldukça kolay olduğunu söyleyelim. Bir müddettir Mac platformunda olan emoji koleksiyonu arama özelliği, iOS 14’le birlikte nihayet iPhone’lara da geldi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, aradıkları ya da merak ettikleri emojilere hiç olmadığı kadar kolay bir biçimde ulaşabiliyorlar.

Please write your comments

deneme bonusu