Kısa Çalışma Ödeneğinin Uzatılmasına Karar Verildi! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Kısa Çalışma Ödeneğinin Uzatılmasına Karar Verildi!

Kısa Çalışma Ödeneğinin Uzatılmasına Karar Verildi!

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün alınan bir kararla kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasına karar verildi. Bu durum birçok kişinin yeniden tam maaş alamamasına neden olacak.

Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) pandemi süreci boyunca işine devam edemeyenlerin aldığı bir ödenekti. Bu ödenek neredeyse devlet tarafından 6 aydır verilmekteydi. Bunun üzerine kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasına karar verildi.

2020 yılının en zor zamanlarını yaşayan Türkiye için kısa çalışma ödeneği bir umut olmuştu. Ancak birçok çalışan evinde ve tam maaş alamadan bir hayat sürdürmeye çalışıyor. Bu durum özellikle büyük şehirlerde birçok sorunu beraberinde getiriyor.

Alınan kararla birlikte kısa çalışma ödeneğinin 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre eylül ve ekim maaşlarını da vatandaşlar tam alamayacak. Kısa çalışma ödeneği Aralık ayına kadar uzatılabilecek. KÇÖ yine uzatılırsa çalışanlar 2020 yılında sadece iki ay tam maaş almış olacak.

kco-uzatildi
Kısa Çalışma Ödeneği Uzatıldı

İŞKUR’dan gelen kayıtlara bakıldığında 2.3 milyon çalışan ise kısa çalışma ödeneğinden faydalanıyor. Bu demek oluyor ki milyonlarca insan düşük ücretle hayatını geçindirmeye çalışıyor ve pandemi öncesindeki gelirlerinden çok uzakta yaşıyor.

KÇÖ ücretsiz izne çıkmaktan çok daha faydalı bir sistem ancak 10.000 TL maaş alan kişi de bu süreçte 2.000 TL gibi bir maaşa mecbur kalıyor. Bu durum kendisine göre bütçesi olan kişilerin hayatına büyük oranda zarar veriyor.

Ayrıca KÇÖ’den alınan maaş işsizlik maaşından düşülmeyecek. Bu durum işsizlik fonundan yararlanacaklar için bir umut ışığı oldu.

Please write your comments

deneme bonusu