Spotify 300 milyon kullanıcı hedefini aştı! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Spotify 300 milyon kullanıcı hedefini aştı!

Spotify 300 milyon kullanıcı hedefini aştı!

İskandinav bölgelerden çıkmış olan ve neredeyse tüm dünyaca bilinen Spotify uygulaması, 300 milyon kullanıcılı dev hedefini aşmayı başardı. Bu hedef aşımıyla birlikte de Apple Music, Deezer, YouTube Music gibi rakiplerini geride bırakmayı başardı. Tekno bilim adamı ailesi olarak bu yazıda sizlere Spotify’ın 300 milyon kullanıcı hedefini aşması hakkında bilgi vereceğiz.

Spotify 320 milyon kullanıcıya ulaştı

Spotify 300 milyon kullanıcı hedefini aştı!

Spotify, geçtiğimiz zamanlarda Rusya’da yapmış olduğu lansman ile birlikte oldukça kullanıcıya sahip oldu. 320 milyondan fazla kullanıcıya ve 140 milyondan fazla ücretli aboneye erişen spotify; Hindistan’da yapılan iyi pazarlama, Rusya’da ve çevresinde yapılan lansmanla birlikte oldukça kullancı artışı yaşadı. Bu artışlarla beraber de kazancını yüzde 27 ile 29 arasında artırdı.

Dünyaca ünlü müzik platformu Spotify’ın yapmış olduğu doğru hamleler ile birlikte karşısındaki en büyük rakiplerden olan Amazon ve Apple firmalarını geride bırakmayı başardı. Elbette ki her şeyin bir bedeli var. Spotify, 3 aylık büyüme ve büyük kullanıcı artışıyla birlikte 118 milyon dolar zarar etti. Tabii ki de ücretli kullanıcı artışıyla bu zararı 1 ayda kapatabilecek kapasiteye de erişti.

Spotify nedir?

Spotify, İsveç merkezli bir müzik veri akışı ve podcast servisi olup aralarında Sony, EMI, Warner Müzik Grubu, The Orchard ve Universal’in de bulunduğu bir dizi seçkin bağımsız plak şirketlerinden seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlenmesine izin veren, aylık abonelik sistemiyle çalışan bir dijital müzik platformudur.

Kaynak: Vikipedi

Please write your comments

deneme bonusu