650 bin TL’ye bilgisayar olur mu? Apple yapmış! - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

650 bin TL’ye bilgisayar olur mu? Apple yapmış!

650 bin TL’ye bilgisayar olur mu? Apple yapmış!

Apple’ın özellikle bilgisayar tarafında oldukça performanslı ve yüksek fiyatlara rağmen tercih edilen birçok modeli var. İşletim sisteminin stabil çalışması nedeniyle Apple, çok yüksek donanım özelliği sunmadan da bilgisayarlarında harika performanslar sunabiliyor.

Apple, Profesyonel anlamda yüksek performans gerektiren video düzenleme veya yüksek performanslı yazılım yapma gibi şeyler için Mac Pro iş bilgisayarlarını kullanıcılara sunuyor. Fiyatına son gelen zamlar ile birlikte en yüksek donanım özelliklerine sahip olan Mac Pro, 650 bin TL seviyesine ulaşmış durumda. Tekno bilim adamı ailesi olarak bu yazıda sizlere 650 bin TL fiyat etiketli Mac Pro hakkında bilgi vereceğiz.

650 bin TL’lik Mac Pro neden bu kadar pahalı?

650 bin TL'ye bilgisayar olur mu? Apple yapmış!
mac pro

Öncelikle Mac Pro’nun en ucuz seçeneğinin başlangıç fiyatı 67,449,00 TL olarak belirlenmiş durumda. Zaten baz modelinin başlangıç fiyatı bile dudak uçuklatan seviyeye gelmiş bu bilgisayarı alıyorsanız, harcadığınız parayı yaptığınız işle kazanıyorsunuz demektir. Sonuçta bu bilgisayar sizin işiniz için bir nevi yatırım görevi görüyor. Genelde bu baz donanımı ufak stüdyolar kullanabiliyor.

En yüksek donanım seviyesine sahip 650 bin TL’lik Mac Pro ise profesyonel olarak film düzenleme veya çok fazla performans gerektiren yazılım işlemleri için kullanılıyor. Yani bu bilgisayarı satın alan kişi, harcadığı parayı rahatlıkla çıkarabiliyor. Ayrıca bu bilgisayarın fiyatı her ne kadar dudak uçuklatsa bile, dünya üzerinde satın alınabilen en güçlü bilgisayar denebilecek potansiyelde. 768 GB bellek, 2 tane 32 GB’lık Radeon Pro ekran kartı, 8 TB depolama ve 28 çekirdekli 2.5 GHz Intel Xeon W işlemci içeriyor bu bilgisayar. Yani bizim laptoplarımızın binlerce kat üzerinde performans sağlıyor.

Please write your comments

deneme bonusu