Volkswagen ülkemizde fabrika açacak mı? İşte son detaylar - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Volkswagen ülkemizde fabrika açacak mı? İşte son detaylar

Volkswagen ülkemizde fabrika açacak mı? İşte son detaylar

Volkswagen Otomobil Grubu, ülkemize yeni bir fabrika açmayı planladıklarını duyurmuşlardı. Bu haber ile birlikte hepimiz sevinmiştik. Çünkü yeni bir fabrika demek, binlerce istihdam ve ülke ekonomisine katkı demek. Her yönden ülkemiz adına oldukça faydalı olacak olan yeni bir fabrika açılması ile ilgili kesin bir karar açıklanmamıştı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile birlikte fabrika açılıp açılmayacağını kesin şekilde öğrenmiş olduk. Tekno bilim adamı ailesi olarak bu yazıda sizlere Volkswagen Otomobil Grubu’nun ülkemize fabrika açıp açmama ile ilgili kararı hakkında bilgi vereceğiz.

Volkswagen fabrika ile ilgili duyuru yaptı

Koronavirüs yüzünden neredeyse birçok sektör büyük oranda etkilenmişti. Bu da elbette ki şirketleri bir hayli endişeye sokmayı başarmıştı. Bu sebeple riske girmek istemeyen Volkswagen, ülkemizde fabrika açma fikrini ertelemişti. Erteleme duyurusunu ise Automobilwoche isimli basın kuruluşu aracılığıyla, “Yeni bir fabrika ihtiyacımız yok. Hali hazırda kurulu olan fabrikalarımızı genişletme kararı aldık.” ifadelerini kullanarak yapmışlardı.

Volkswagen ülkemizde fabrika açacak mı? İşte son detaylar

Geçtiğimiz günlerde de Volkswagen, Türkiye’de fabrika kurmayacaklarını, onun yerine Slovakya’nın Bratislava adlı şehrindeki fabrikalarına yatırım yapacaklarını belirtti. Bu fabrikaya yapacakları yatırım ile ilgili de Volkswagen CEO’su Diess, ” 1.18 milyar dolar yatırım ile yeni bir montaj hattı ve kaporta atölyesi kuracağız. ” şeklinde bir açıklama yaptı.

Bir de ülkemizde fabrika kurulup kurulmayacağıyla ilgili de Diess şu açıklamaları yaptı: ” Türkiye ile ilgili aldığımız karar sebebiyle satışlarımızın etkileneceğini düşünüyoruz. VW Passat ve Skoda Superb modellerini Slovakya fabrikamızda üreteceğiz. ”

Please write your comments

deneme bonusu