WhatsApp gizlilik politikası ertelendi! İşte detaylar - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

WhatsApp gizlilik politikası ertelendi! İşte detaylar

WhatsApp gizlilik politikası ertelendi! İşte detaylar

Merhaba değerli Tekno bilim adamı takipçileri,

Son günlerde WhatsApp’ın yeni sözleşmesiyle beraber oldukça çalkantılı süreçler yaşandı. Bu sözleşmede, WhatsApp’ın kullanıcı verilerini işleyeceği maddesi yer alıyor. Bunun yanında bir de eğer sözleşmeyi kabul etmezseniz, 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren uygulamayı kullanamıyorsunuz.

İşte bu durum tamamiyle değişti. Yeni gizlilik politikasıyla ülkemizde ve dünya genelinde oldukça tepki çeken WhatsApp, kullanıcılara zorlayarak politikayı kabul ettirmeyi amaçlıyordu. Tepkiler sonunda işe yaradı ve kullanıcıların yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeleri için belirlenen son tarih ileriye alındı. Bu her ne kadar her şeyi çözmese de ileride yeni politikanın iptal edileceğine yönelik bir sinyal olabilir.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi hangi tarihe ertelendi?

WhatsApp gizlilik politikası ertelendi! İşte detaylar

Gizlilik sözleşmesinin son kabul tarihi Facebook tarafından 15 Mayıs tarihine ertelendi. Yine de firma bütün tepkilere rağmen bu politikadan vazgeçmemeye devam ediyor. Muhtemelen bu ertelemenin nedeni, politikayı insanlara daha net şekilde açıklayabilmek için süre kazanmak. Yine de belki yeni politika ileride iptal edilebilir.

 

Please write your comments

deneme bonusu