Apple 92 Ülkedeki iPhone Kullanıcılarını Potansiyel Casus Yazılım Saldırılarına Karşı Uyardı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Apple 92 Ülkedeki iPhone Kullanıcılarını Potansiyel Casus Yazılım Saldırılarına Karşı Uyardı

Apple 92 Ülkedeki iPhone Kullanıcılarını Potansiyel Casus Yazılım Saldırılarına Karşı Uyardı

Apple kısa bir süre önce 92 ülkedeki kullanıcılara kritik güvenlik uyarıları göndererek, cihazlarını hedef alan potansiyel paralı casus yazılım saldırılarına karşı uyardı. Bildirim şu şekildedir: “Apple, Apple Kimliğinizle ilişkili iPhone’u uzaktan ele geçirmeye çalışan paralı bir casus yazılım saldırısının hedefinde olduğunuzu tespit etti.” Bu, telefonunuzun verilerine yetkisiz erişim elde etmek için kasıtlı bir girişim olduğunu gösterir.

Şirket Bu Uyarıya “Yüksek Güven” Duyduklarını Belirtti

Apple bu saldırıların ciddiyetini vurgulayarak şunları belirtiyor: “Bu saldırı muhtemelen kim olduğunuz ya da ne yaptığınız nedeniyle özellikle sizi hedef alıyor.” Şirket, saldırganlara yardımcı olmamak için belirli ayrıntıları açıklayamasa da, bu uyarıya “yüksek güven” duyuyor.

Apple iPhone Kullanıcılarını Potansiyel Casus Yazılım Saldırılarına Karşı Uyardı
Apple iPhone Kullanıcılarını Potansiyel Casus Yazılım Saldırılarına Karşı Uyardı

Apple bu tür uyarıları ilk kez yayınlamıyor. Apple, 2021 yılından bu yana, geçen yıl gazeteciler ve politikacılar da dahil olmak üzere 150’den fazla ülkedeki kullanıcıları bilgilendirdi. Ne yazık ki, bu son uyarı turundan etkilenen belirli ülkeler açıklanmadı.

Apple’ın kullanıcı güvenliğine olan bağlılığı bu proaktif önlemlerde açıkça görülüyor. Eğer böyle bir bildirim aldıysanız, bunu ciddiye alın ve iPhone’unuzun güvenlik önlemlerini güçlendirmeyi düşünün.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/JT2bB04
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu