Apple’ın önümüzdeki ay AirPods 4’ün iki yeni varyantını piyasaya sürebileceği bildirildi - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Apple’ın önümüzdeki ay AirPods 4’ün iki yeni varyantını piyasaya sürebileceği bildirildi

Apple’ın önümüzdeki ay AirPods 4’ün iki yeni varyantını piyasaya sürebileceği bildirildi

Apple önümüzdeki ay en son donanım ve yazılım yeniliklerini tanıtmaya hazırlanırken, etkinlikle ilgili söylentiler ve spekülasyonlar son haftalarda artış gösterdi. Apple, AirPods serisini her iki yılda bir yenilemeyi alışkanlık haline getirdi ve aynı eğilimi sürdürmek istiyorsa, dördüncü nesil AirPods’un önümüzdeki Eylül etkinliğinde görücüye çıkması gerekiyor. Şimdi, yeni bir rapor bize yaklaşan AirPods 4 varyantları hakkında daha da fazla ayrıntı sağlıyor.

Apple AirPods 4’ü Yakında İki Farklı Modelde Piyasaya Sürecek

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, AirPods 4’ü hem AirPods 2 hem de AirPods 3’ün yerini alacak şekilde iki farklı modelde piyasaya sürmeyi planlıyor. İkinci nesil AirPods 2019’da piyasaya sürülmüş, üçüncü nesil ise 2021’de üretilmişti.

Apple AirPods 4'ü Yakında İki Farklı Modelde Piyasaya Sürecek
Apple AirPods 4’ü Yakında İki Farklı Modelde Piyasaya Sürecek

Yeni rapora göre AirPods 4, AirPods 2’nin yerini alacak temel bir katmana ve AirPods 3’ü meraya bırakmak için daha yüksek fiyatlı bir katmana sahip olacak. Ayrıca, AirPods 4’ün daha pahalı versiyonu aktif gürültü engelleme ve kablosuz şarj özelliklerine sahip olabilirken, giriş seviyesi katman bunlardan mahrum kalacak. İki versiyon arasında bazı tasarım farklılıkları da bekleniyor.

Henüz yeni AirPods 4 varyantlarının isimlendirilmesi konusunda bir teyit yok. Bununla birlikte, ürünleri ayırt edilebilir kılmak için, alt katman, iddia edilen iPhone 17 Slim modeliyle aynı seviyede olmak için “Lite” veya “Slim” adını alabilir. Beklenen bir diğer değişiklik ise Lightning konektörünün USB-C ile değiştirilmesi.

Yeni AirPods’un tam fiyatı gizemini korurken, mevcut seriye dayanarak bazı eğitimli tahminler yapabiliriz. Temel özelliklere sahip AirPods 2 yaklaşık 90$’a satılırken, daha gelişmiş AirPods 3 179$’dan satışa sunuluyor. AirPods 4 de muhtemelen benzer bir fiyat aralığında olacaktır.

Orta seviye AirPods 4’ün AirPods Pro ile arasındaki farkı kapattığı düşünüldüğünde, Apple’ın 249 dolarlık AirPods Pro’yu gelecek yıl gibi kısa bir sürede yenilemesi gerekebilir. Ayrıca, AirPods 2’nin AirPods 4’ün piyasaya sürülmesinden hemen sonra üretiminin durdurulması daha olası. Aynı zamanda, AirPods 3’ün nesli tükenmeden önce sınırlı bir süre için indirimli fiyattan satılmaya devam edebilir.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/CqnGUae
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu