Google Pixel 9 serisi Samsung Galaxy S24 ile aynı parmak izi tarayıcısını kullanıyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Google Pixel 9 serisi Samsung Galaxy S24 ile aynı parmak izi tarayıcısını kullanıyor

Google Pixel 9 serisi Samsung Galaxy S24 ile aynı parmak izi tarayıcısını kullanıyor

Google Pixel 9 serisi nihayet piyasaya sürüldü ve özellikle Pixel AI yetenekleri açısından bir dizi yeni özellik getiriyor. Bununla birlikte, Pixel 9 serisi telefonlar kutudan Android 15 ile çıkmıyor; bunun yerine Android 14 ile çalışıyorlar.

Google Pixel 9 Serisi Samsung ile Aynı Ultrasonik Parmak İzi Sensörünü Kullanıyor

Donanım tarafında da pek çok değişiklik var. Önceki Pixel telefon sahiplerinin takdir edeceği en önemli iyileştirmelerden biri, Pixel 9 serisindeki yeni parmak izi tarayıcısı. İyi haber ise Pixel 9 serisinin Samsung Galaxy S24 serisinde kullanılan aynı ultrasonik parmak izi tarayıcısıyla donatılmış olması.

Google Pixel 9 Serisi Samsung ile Aynı Ultrasonik Parmak İzi Sensörünü Kullanıyor
Google Pixel 9 Serisi Samsung ile Aynı Ultrasonik Parmak İzi Sensörünü Kullanıyor

Qualcomm, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı resmi bir paylaşımla Pixel 9 serisinin 3D Sonic Gen 2 parmak izi sensörü kullandığını duyurdu. Gönderide, “Qualcomm, Google Pixel 9’u sevmek için başka bir neden yaratmak üzere @Google ile ortaklık kurdu: Qualcomm 3D Sonic Gen 2 parmak izi sensörü.” ifadelerine yer verildi.

Snapdragon’un X’teki gönderisi şöyle: Harika bir haber! Google Pixel 9, dünyanın en hızlı ultrasonik ekran içi parmak izi sensörü olan @Qualcomm 3D Sonic Gen 2’ye sahip olacak. Parmaklarınız ister ıslak ister kuru olsun, telefonunuzun kilidini daha hızlı açın ve gelişmiş sahteciliğe karşı koruma teknolojisiyle güvende kalın. Lansman etkinliği sırasında Google, Pixel 9 serisindeki parmak izi tarayıcılarının önceki Pixel cihazlarındakilere kıyasla “%50 daha hızlı” olduğunu söyledi.

Google’ın Qualcomm Snapdragon’un 3D Sonic Gen 2 ultrasonik parmak izi tarayıcısını yalnızca Pixel 9, Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL’de kullandığını belirtmek önemlidir. Pixel 9 Pro Fold, yana monte edilmiş bir tarayıcıya sahip olduğu için bu parmak izi tarayıcısına sahip değil.

Pixel 9 799 dolardan, Pixel 9 Pro 899 dolardan ve Pixel 9 Pro XL 1.099 dolardan başlıyor. Sevkiyatlar Pixel 9 ve Pixel 9 Pro için 22 Ağustos’ta, Pixel 9 Pro XL için ise 4 Eylül’de başlayacak. Öte yandan, Pixel 9 Pro Fold’un fiyatı 1.799 dolar. Ayrıca Google, Pixel 7, Pixel 7 Pro ve orijinal Pixel Fold’u da resmi olarak üretimden kaldırdı.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/Ic9EzPO
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu