Apple kamera düğmesi, Action Button ve A18 çipli iPhone 16’yı duyurdu - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Apple kamera düğmesi, Action Button ve A18 çipli iPhone 16’yı duyurdu

Apple kamera düğmesi, Action Button ve A18 çipli iPhone 16’yı duyurdu

Apple’ın yıllık iPhone lansman etkinliği 2024 yılı için yenilendi ve Cupertino devi en son donanım güncellemelerini yayınladı: Action Button’lı iPhone 16 ve iPhone 16 Plus. Evet, eski güzel sessiz düğmesinin halefi bu kez normal iPhone’a kadar indi.

Apple iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ı Tanıttı

Bununla birlikte, iPhone 16’nın en önemli özelliği, Apple’ın “Kamera Kontrolü” olarak adlandırmayı sevdiği, cihazın sağ tarafındaki yeni düğme. Bariz bir şekilde ifade etmek gerekirse, bu düğme iPhone’unuzu kullanarak fotoğraf çekmeniz için size özel bir donanım sunuyor ve sonunda işinizi halletmek için ses düğmesini kullanmaktan uzaklaşmanızı sağlıyor.

Apple iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ı Tanıttı
Apple iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ı Tanıttı

Başka bir deyişle, fotoğraflara tıklamak için Kamera Kontrol düğmesine basabilir ve yakınlaştırma düzeyini ayarlamak için parmağınızı uzunluğu boyunca kaydırabilirsiniz. Dokunmaya duyarlı kapasitif düğme, çevredeki nesneler ve yerler hakkında bilgi edinme gibi görsel Apple Intelligence özellikleriyle de çalışıyor.

iPhone 16, Apple’ın A16 Bionic’ten yaklaşık %30 daha hızlı olduğunu ve aynı iş yükünü işlemek için %30 daha az güç tükettiğini iddia ettiği yeni pişmiş A18 SoC’ye sahip. Apple Intelligence özellikleri iPhone 15 Pro cihazlarında çalışacak olsa da, Apple canlı yayın etkinliği sırasında iPhone 16’nın Apple Intelligence için “sıfırdan inşa edildiğini” söyledi. Apple Intelligence, A18 tarafından desteklenen aygıt içi işleme ve Apple’ın Özel Bulut bilişim altyapısını kullanan bulut işlemenin bir karışımını kullanacak.

Tıpkı daha önce olduğu gibi, Apple’ın Pro olmayan akıllı telefonları iki ekran boyutunda geliyor. Normal iPhone 16 6,1 inç ekrana ve iPhone 16 Plus 6,7 inç ekrana sahip ve her ikisi de Apple’ın bugüne kadarki en sağlam camını içeriyor.

Apple, en yeni nesil Ceramic Shield’in ilk nesle göre yaklaşık %50 daha sert olduğunu söyledi. Şirket, ısıyı daha iyi dağıtmak ve çıkarılması daha kolay olan daha büyük bir pili içine sığdırmak için dahili değişiklikler yaptı.

iPhone 16’nın yükseltilmiş kamera kurulumunda yeni bir 48 MP ultra geniş lens bulunuyor. Apple’ın 3.499 dolarlık uzamsal bilgi işlem kulaklığı Vision Pro’da görüntülenebilen 3D fotoğraflar ve videolar çekebiliyor.

Cihazlar bu Cuma gününden itibaren iPhone 16 için 799 $ ve iPhone 16 Plus için 899 $ fiyat etiketiyle ön siparişe sunulacak. Bu yıl Pro olmayan iPhone’lar için temel depolama alanı yine 128GB’tan başlıyor ve cihazlar lacivert, deniz mavisi, pembe, beyaz ve siyah renk seçenekleriyle sunulacak. Apple bunun dışında iPhone 16 Pro serisini, Apple Watch Series 10’u ve 4. Nesil AirPods’u da piyasaya sürdü.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/LV4tlWd
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu