Gmail mavi doğrulama onay işaretini Android ve iOS’a getiriyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Gmail mavi doğrulama onay işaretini Android ve iOS’a getiriyor

Gmail mavi doğrulama onay işaretini Android ve iOS’a getiriyor

Google, e-posta hizmeti Gmail için mavi renkli doğrulama onay işaretlerini kullanıma sunalı bir yıl oldu. Şimdi ise şirket bu güvenlik özelliğini birkaç kademe daha ileriye taşıyarak Android ve iOS için Gmail uygulamalarına ekliyor.

Mavi Doğrulanmış Onay İşaretleri Gmail’de Android ve iOS’a Geliyor

Bilmeyenler için mavi onay işareti, kullanıcıların aldıkları e-postanın internette şüphelenmeyen insanları avlamaya çalışan bir dolandırıcıdan değil, güvenilir bir kaynaktan geldiğini doğrulamalarına yardımcı oluyor. Onay işareti bir e-postada gönderenin adının sağ tarafında görüntülenir.

Bu, BIMI (İleti Tanımlama için Marka Göstergeleri) adı verilen bir Gmail özelliğinin parçasıdır. BIMI ayrıca tescilli bir ticari markaya sahip göndericilerin marka logolarını Gmail avatarı olarak görüntülemeden önce üçüncü bir taraf aracılığıyla doğrulamalarına olanak tanıyor.

Mavi Doğrulanmış Onay İşaretleri Gmail'de Android ve iOS'a Geliyor
Mavi Doğrulanmış Onay İşaretleri Gmail’de Android ve iOS’a Geliyor

Google, güncellemeyi duyuran bir blog yazısında söyledi: Şu anda, web üzerindeki Gmail, BIMI’yi tescilli bir ticari marka (VMC) ile benimseyen gönderenler için doğrulanmış bir onay işareti görüntüleyecektir. Önümüzdeki birkaç hafta içinde, kullanıcılar bu doğrulanmış onay işareti simgelerini Android ve iOS’ta Gmail uygulamasını kullanırken de görecekler (Apple Mail veya diğer posta uygulamaları desteklenmiyor). Bu güncellemenin yalnızca VMC’ler için geçerli olduğunu unutmayın.

Bazı göndericilerin tescilli bir ticari markası olmayabilir ancak alıcıya meşruiyetlerini kanıtlamak isteyebilirler. Bu gibi durumlar için Gmail artık Ortak Marka Sertifikası (CMC) adı verilen yeni bir BIMI sertifikası türünü desteklemektedir. Bu sertifika, “Doğrulanmış Marka Sertifikası (VMC) için gereken tescilli ticari markaya sahip olmayan daha geniş bir gönderici yelpazesinin BIMI’yi kullanmasına” olanak tanıyor.

Arama devi, göndericilerin marka avatarlarının Gmail’de CMC ile görüntülenebileceğini, ancak VMC gibi mavi bir onay işareti taşımayacağını da sözlerine ekledi. Mavi onay işareti Android ve iOS cihazlar için kullanıma sunulmaya başlandı ve tüm kullanıcılara ulaşması yaklaşık iki hafta sürecek. Tüm Google Workspace müşterileri ve kişisel Google hesabı olan kullanıcılar tarafından kullanılabilecek.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/x9BbTqU
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu