WhatsApp grup sohbetleri için yeni bildirim ayarlarına kavuşuyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

WhatsApp grup sohbetleri için yeni bildirim ayarlarına kavuşuyor

WhatsApp grup sohbetleri için yeni bildirim ayarlarına kavuşuyor

WhatsApp, gelecekteki güncellemelerde cihazlara gelmesi beklenen bir dizi yeni özellik üzerinde çalışıyor. Kısa bir süre önce, mesajlaşma uygulaması uygulama içi kamera efektleri özelliği ile görüldü. Ayrıca, kullanıcıların bilinmeyen kişilerden gelen mesajları engellemelerine olanak tanıyacak bir özellik üzerinde çalışıldığı da görüldü.

WhatsApp Grup Sohbetleri için Özel Bildirim Ayarları Sunuyor

En son Android beta sürümünde, uygulamanın bildirim yönetimini iyileştirecek yeni bir özellik geliştiriliyor. Bu bildirim özelliği özellikle grup sohbetleri için önemli. Google Play Store beta programı aracılığıyla WhatsApp Android uygulaması beta v2.24.21.22’de tespit edilen WhatsApp, grup sohbetleri için yeni bir bildirim etkinliği özelliği ekledi.

WhatsApp Grup Sohbetleri için Özel Bildirim Ayarları Sunuyor
WhatsApp Grup Sohbetleri için Özel Bildirim Ayarları Sunuyor

Yeni bildirim sistemi size bildirim almak için iki seçenek sunuyor: “Tümü” ve ‘Benimle ilgili’. “Tümü” seçildiğinde, kullanıcılar bire bir sohbetlerdeki bildirimlere benzer şekilde gruptaki her mesaj için bildirim alacaklar.

“Benimle ilgili” seçeneği seçildiğinde, kullanıcılar yalnızca kendileri için önemli olan mesajlar, yani bahsedenler ve yanıtlar için bildirim alacaklardır. Bu, kullanıcıların yalnızca dikkatlerini gerektiren bildirimleri seçebildikleri için büyük bir grubu kolayca yönetmelerine olanak tanıyacaktır.

Yeni bildirim etkinliği ekranı aynı zamanda çoklu grup sohbetlerinin nasıl çalıştığını da açıklıyor, çünkü birçok kullanıcının neden sessiz gruplardan bildirim aldıkları konusunda kafası hala karışık. Yeni özellik, bildirimler ayar bölümü altında yer alacak ve varsayılan olarak “Tümü” seçeneği seçili olacak.

Yeni özellik “bu iki seçenek arasındaki varsayılan ayarın grup büyüklüğüne göre belirlendiğini de gösteriyor. Bu, kullanıcıların büyük grup sohbetlerinden gelen uyarıları azaltmalarına yardımcı olmak için bildirimler otomatik olarak kapatıldığında, varsayılan seçimin ilgili etkileşimlere öncelik vereceği anlamına geliyor.”

Şimdilik, bu özellik WhatsApp Android beta kullanıcıları dışında kimse tarafından kullanılamıyor ve kesin geliş tarihi bilinmiyor. Bu özelliğin iOS’a gelip gelmeyeceği de belli değil.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/dI6a1lo
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu