Xbox Cloud Gaming Kasım ayında kendi oyunlarınızı yayınlamanıza izin verecek - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Xbox Cloud Gaming Kasım ayında kendi oyunlarınızı yayınlamanıza izin verecek

Xbox Cloud Gaming Kasım ayında kendi oyunlarınızı yayınlamanıza izin verecek

Şubat ayında Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, şirketin 2024 yılında Xbox Cloud Gaming hizmetini açmayı planladığını ve böylece herkesin sahip olduğu Xbox oyunlarını kendi cihazlarında yayınlayabileceğini belirtmişti. Bugün, bazı Xbox oyunları için bunun sadece birkaç hafta içinde gerçekleşmeye başlayabileceğini söyleyen bir rapor var.

Xbox Cloud Gaming’in Çok Yakında Kendi Oyunlarınızı Yayınlamanıza İzin Vereceği Bildirildi

İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılarak verilen habere göre, Microsoft bu yeni özelliği Xbox Insider Programı üyeleriyle Kasım ayında test etmeye başlayacak. Plan, testleri daha sonra daha fazla Xbox oyuncusuna genişletmek. Rapor, bunun Project Lapland adı verilen genel bir oyun çabasının parçası olduğunu söylüyor.

Xbox Cloud Gaming'in Çok Yakında Kendi Oyunlarınızı Yayınlamanıza İzin Vereceği Bildirildi
Xbox Cloud Gaming’in Çok Yakında Kendi Oyunlarınızı Yayınlamanıza İzin Vereceği Bildirildi

Microsoft bir süredir bu bulut Xbox oyun kütüphanesi özelliği üzerinde çalışıyordu. Nitekim daha önce bunun 2022 yılında gerçekleşeceği belirtilmişti. Bugün The Verge’ün haberine göre gecikmenin nedeni, şirketin Xbox Cloud Gaming bir parçası olması için seçtiği birkaç yüz oyundan ziyade, mevcut binlerce Xbox oyununu yayınlamak için gereken çok sayıda yeni bulut sunucu altyapısı.

Bugünkü raporda ayrıca tüm Xbox oyunlarının bu çabaya uygun olmayacağı da belirtiliyor. Bunun nedeninin, bazı oyun yayıncılarının belirli oyunlar için Microsoft’un bulut sunucularından uzak tutacak özel lisanslara veya anlaşmalara sahip olması olduğu bildiriliyor.

Görünüşe göre Microsoft nihayet bulut oyunlarını Xbox Game Pass Ultimate kullanıcıları için mevcut olanın ötesine genişletmeye çalışıyor. Temmuz ayında, şirketin yalnızca bulut tabanlı oyunlar için yeni bir Game Pass planı başlatmayı düşündüğüne dair doğrulanmamış raporlar vardı.

Perşembe günü geç saatlerde Microsoft Xbox Başkanı Sarah Bond, X hesabından yaptığı açıklamada “Kasım ayından itibaren oyuncular Xbox oyunlarını doğrudan Android’deki Xbox Uygulaması üzerinden oynayabilecek ve satın alabilecekler” dedi. Xbox Android uygulaması için bu yeni özelliklerin spesifik detayları açıklanmadı.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/JCxbpAX
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu