YouTube, Android TV için yeni bir kanal yan menüsü sunuyor - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

YouTube, Android TV için yeni bir kanal yan menüsü sunuyor

YouTube, Android TV için yeni bir kanal yan menüsü sunuyor

Birkaç gün önce, YouTube kullanıcılarının şirketi reklamı atla düğmesini gizlemekle ve onları tam reklamları izlemeye zorlamakla suçladıkları bildirildi. YouTube resmi olarak yanıt verdi ve kullanıcılara reklamlarla etkileşimde bulunurken daha temiz bir deneyim sunmak için reklam ekranının birkaç öğesini yeniden tasarladığını belirtti.

Tüm bunların ortasında YouTube, Android TV için kullanıcı arayüzünün önemli bir unsurunu değiştirdi. Bildirildiğine göre, YouTube kanal menüsü, izlediğiniz içeriği engellemeyen yeni bir çift sütunlu yan tasarıma kavuşuyor.

Android TV için YouTube Yeni Çift Sütunlu Kanal Yan Menüsüne Kavuşuyor

Android TV veya Google TV’nizde bir video izlerken, uzaktan kumandanızı kullanarak kanal hakkında daha fazla bilgi edinme, abone olma, üye olma (kanal üyelik avantajları sunuyorsa) veya daha fazla içerik keşfetmek için kanalı ziyaret etme seçeneğine sahipsiniz.

Android TV için YouTube Yeni Çift Sütunlu Kanal Yan Menüsüne Kavuşuyor
Android TV için YouTube Yeni Çift Sütunlu Kanal Yan Menüsüne Kavuşuyor

Kanalın tamamını ziyaret etmek için kanal simgesine veya profil resmine uzun basmanız gerekiyor ve ardından bir menü açılıyor. Şimdiye kadar, videonun üstünde yüzen kart tarzı bir menü açılıyor ve izlediğiniz içeriğin sağ tarafının çoğunu gizliyordu. Menü, siz onu kapatana ya da ekrandaki seçeneklerden birini kullanana kadar orada kalıyor.

Görünüşe göre YouTube izlediğiniz içeriğin engellenmesini istemiyor ve yeni bir kanal yan menüsü sunuyor. İşin en iyi yanı, YouTube’un sadece kanal yan menüsünü değiştirmekle kalmayıp, geçtiğimiz yıl boyunca izlediği bir trend olan Android TV için YouTube’a biraz Material You havası getirmek için animasyonları da geliştirmesi.

Yeni YouTube kanalı yan menüsü, izlediğiniz videoyu küçülterek içeriği bütünüyle görüntülemenizi sağlarken yan menü sağ tarafta görünür. Yeni menüde de aynı Abone Ol, Katıl ve Kanala Git düğmelerine sahip olursunuz.

Google’a göre, Android TV için yeni YouTube kanalı yan menüsü “etkileşim ve sürükleyicilik arasında doğru dengeyi” getiriyor. Yeni değişiklik yakın zamanda piyasaya sürülen Google TV Streamer ve Google TV’li Chromecast’te görüldü. Bununla birlikte, yeni menü geniş çapta mevcut değil ve kademeli olarak gelmesi bekleniyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/PfbU8xG
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu