YouTube Music yakında çalma listeleri için özel görsel yüklemenize izin verebilir - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

YouTube Music yakında çalma listeleri için özel görsel yüklemenize izin verebilir

YouTube Music yakında çalma listeleri için özel görsel yüklemenize izin verebilir

YouTube Music, kullanıcıların çalma listesi küçük resimleri olarak ayarlamak üzere yapay zeka resmi oluşturmalarına olanak tanıyor. Ancak, henüz oynatma listeleri için özel bir resim yükleme seçeneği sunmuyor. Video akış platformu YouTube buna izin veriyor ve YouTube Music kullanıcıları için de kademeli olarak kullanıma sunuluyor gibi görünüyor.

YouTube Music, Spotify’ın Yıllardır Sahip Olduğu Bu Temel Özelliği Getirebilir

Bir YouTube Music kullanıcısı, artık özel çalma listesi küçük resimleri yüklemek için yeni bir seçeneğe sahip olan ses akış platformunun bir videosunu paylaştı. Kullanıcı, YouTube Music’in web sürümünde bir çalma listesi görüntülerken resmin sağ alt köşesinde yeni bir kalem simgesi gördü.

YouTube Music yakında çalma listeleri için özel görsel yüklemenize izin verebilir
YouTube Music yakında çalma listeleri için özel görsel yüklemenize izin verebilir

Kalem simgesine dokunmak size iki seçenek sunuyor: “Kitaplıktan seç” ve ‘Özel görseli kaldır’. Bir kullanıcı “Kitaplıktan seç” seçeneğini seçtiğinde, bilgisayarlarından bir görüntü seçmelerine ve ardından görüntüyü küçük resim olarak sığacak şekilde kırparak ayarlamalarına olanak tanır. Bu işlem tamamlandığında, oynatma listesi sayfası birkaç saniye içinde arka plan da yenilenerek küçük resmi güncelliyor.

AI çizimi oluşturmak ve bunu YouTube Music çalma listesi küçük resmi olarak ayarlamak yararlı olsa da herkes bunu tercih etmeyebilir. Küçük resim kaldırılırsa ve yapay zeka tarafından oluşturulan resim kullanılmazsa, YouTube Müzik varsayılan olarak çalma listesindeki albüm kapaklarından oluşan 2×2’lik bir ızgaraya döner. Bazı insanlar dinledikleri çalma listesinde kişisel bir dokunuşa sahip olmayı tercih ediyor ve gelen seçenek onlar için harika bir ek olabilir.

Yukarıda da belirtildiği gibi, özellik şu anda sınırlı sayıda kullanıcı için yayında ve YouTube’dan bu özelliğin yayılmasıyla ilgili resmi bir açıklama yok. Dahası, özellik yalnızca ses akışı platformunun web sürümü için yayında. Şimdilik, özel bir görüntüyü küçük resim olarak ayarlama yeteneğinin Beğenilen Müzik çalma listesi için de mevcut olup olmadığı belli değil, çünkü AI oluşturucu orada çalışmıyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/WpJMc4D
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu