Hindistan Neden Birçok Uygulamaya Yasak Getirdi? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Hindistan Neden Birçok Uygulamaya Yasak Getirdi?

Hindistan Neden Birçok Uygulamaya Yasak Getirdi?

Merhaba Teknoloji Haberleri-Teknoloji Rehberi, bugün sizlere Hindistan’ın yasakladığı uygulamalardan ve neden yasaklandığından bahsedeceğiz. Ayrıntılar için yazımızı okuyabilirsiniz.

Hindistan'da kaç tane uygulama yasaklandı?

59 tane.

Hindistan'da uygulamalar neden yasaklandı?

Güvenli bulunmadığı için.

Hindistan Çin uygulamalarını neden yasakladı?

İki ülke arasında gerilimler yüzünden.

Hindistan Hükümeti Çin teknolojilerine ait birçok uygulamayı yasaklama kararı aldı. Bu kararın alınmasına güvenlik tehdidi oluşturduğu söyleniyor. Yani Hindistan Çin’in güvenlik ve savunmasını tehdit ettiğini ifade ediyor.

Hindistan’ın yasakladığı uygulamalar arasında çok ünlü olan Tiktok da bulunuyor. Özellikle Tik Tok Hindistan’da çok fazla kullanılmaktaydı ve hatta Dünya’da kullanım açısından Hindistan 2. Sırada yer alıyordu.  Diğer yasaklanan uygulamalardan bazıları da şöyle: Xiaomi’nin video konferans ve iletişim uygulaması, Club Factory’e ait CM Browser ve Shareit uygulamaları, Alibaba grubuna ait UC Browser ve UC News uygulamaları.

İlginizi Çekebilir: Playstation 5 ne zaman çıkacak ? Playstation 5 ne kadar olacak ?

 

Vatandaşın Güvenliği Korunmak İstendi

Hindistan ilk defa böyle bir durum yaratarak herkesi şaşırttı. Dünya’da en fazla kullanıcıya sahip ikinci market olarak bilinen Hindistan’ın ilk defa bu kadar fazla uygulamayı yasakladığı görülüyor. Yönetim kurulunun ifade ettiğine göre vatandaşın güvenliğini korumak adına bu tarz bir işlem yapıldı. Yani bazı uygulamaların veri gizliliği konusunda eksik olduğu ifade ediliyor. Tam 59 tane Çin uygulaması bu amaçla kaldırıldı. Counterpoint’te görevli Tarun Pathak konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu karar Hindistan’daki 3 akıllı telefon kullanıcısından birini etkileyecek. Tiktok, Club Factory, UC Browser ve diğer uygulamaları bir arada sayarsak geçtiğimiz mayıs ayında yaklaşık 500 milyon aktif kullanıcıya sahipti.”

Hindistan’da yasaklanan 59 uygulamadan 27’si ise Hindistan’da en iyi 1000 android uygulama olarak biliniyordu.  Hal böyle olunca gözler Hindistan’a çevrildi.

hindistan-yasak-uygulama
Hindistan’ın Yasakladığı Uygulamalar

Kısıtlamalar Ne Zaman Gelecek?

Yayımlanan yasaklı uygulamalar şuanda marketlerden halen indirilebilir nitelikte. Yani şuan için herhangi bir kısıtlama gelmedi. Bu kısıtlamanın ne zaman yapılacağı da şuan merak konusu. Çünkü bununla ilgili bir açıklama gelmedi.

uygulama-yasagi-hindistan
Hindistan’da Birçok Uygulama Yasaklandı

Yeni Delhi yönetiminden gelen açıklamalara göre kullanıcı verilerinin çalındığına dair bazı bilgiler geldi. Bu şikayet raporları da bu yasaklamaların gelmesine sebep oldu. Hindistan ve Çin arasındaki çatışmalar da bu uygulamaların yasaklanmasında etkili oldu. İki ülke arasında ciddi gerilimler yaşanıyor.

 

Please write your comments

deneme bonusu