2020 ders çalışma teknikleri ve Ders Programı Hazırlama - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

2020 ders çalışma teknikleri ve Ders Programı Hazırlama

2020 ders çalışma teknikleri ve Ders Programı Hazırlama

Merhaba Teknoloji Haberleri – Teknoloji Rehberi ailesi, bugün sizlere 2020 ders çalışma teknikleri ve ders programı hazırlama konusundan bahsedeceğiz. 2020 yılının son dönemine girerken sınava çalışmak isteyen öğrenciler bu yazımızı okuyabilir.

2020 Yılı eğitim hayatında köklü değişikliklere sebep olan bir yıl oldu. Pandemi sürecinin ardından gelen uzaktan eğitim öğrencilerin daha fazla evde ders çalışmalarına sebep oldu. Bu durumda evde çalışan öğrencilerin kendilerin ait bazı çalışmalar yapmaları gerekiyor. Bizler de öğrencilerin hayatına biraz daha kolaylık sağlayabilmek adına bazı çalışma tekniklerini ve ders programlarını bu yazımızda paylaşıyor. Eğer sınavlarda ve okul hayatında başarılı olmak istiyorsanız bu programlara mutlaka göz atın. Mutlaka faydasını göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir: Kpss Geç Başvuru Nasıl Yapılır Detaylar Neler?

Hangi Sınıftasınız?

Öncelikle her sınıfa göre çalışma tekniklerinin ve ders programlarının farklı olacağını unutmayınız. Özellikle 8. Sınıf ve 12. Sınıf büyük bir sınava odaklandığı için daha sistemli ve yoğun bir programı takip etmelidir.

8.Sınıf Öğrencileri İçin Ders Programı

8.Sınıf Öğrencileri günlük olarak en az 3 saat ders çalışmalıdır ve bu ders çalışma süresi içerisinde mutlaka konu tekrarları da bulunmalıdır. Okul ve kurslardan arta kalan zaman kısıtlı olduğu için 3 saatlik süre hafta içleri için idealdir. Ancak hafta sonu için daha yoğun bir program tercih edilmelidir. Hafta sonu en az 5 saat ders çalışılmalıdır. Aşağıda sizin için hazırlamış olduğumuz örnek bir program mevcuttur. Bu programı kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

8.sinif-ders-programi
8.Sınıf Ders Çalışma Programı

12.Sınıf Öğrenciler İçin Ders Programı

12.Sınıf öğrencileri çok daha yoğun bir ders programı kullanmak zorundadır. Düzenli bir şekilde programa uyulduğu takdirde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Ayrıca evde bir çalışma ortamı mutlaka oluşturulmalıdır.

12.Sınıf öğrencisinin sözel, eşit ağırlık ve sayısal bölümlerden biri seçmesi dahilinde programı da farklılaşır. Ancak genel ve net olan bir doğru vardır ki 12. Sınıf öğrencisi günde en az 4 saat kadar ders çalışmalı ve 300’e yakın soru çözmelidir. Aşağıda 12. Sınıf eşit ağırlık öğrencisi için hazırlanmış bir ders programı bulunmaktadır. Bunu kendi çalışma saatlerinize göre uyarlayabilirsiniz.

12.sinif-ders-programi
12. Sınıf Ders Çalışma Programı

 

Çalışma Teknikleri

Öğrenciler hangi derse nasıl çalışacağını bildiklerinde daha doğru bir yol almış olurlar. Bu noktada sözel ve sayısal derslere çalışmak aynı nitelikte değildir. Bu yüzden iki başlık halinde nasıl çalışma teknikleri olduğunu inceleyelim.

İlginizi Çekebilir: 2020 – 2021 YKS Üniversite Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? Detaylar Neler!

Sözel Dersler İçin Çalışma Teknikleri

Sözel derslere çalışırken mutlaka fosforlu bir kaleminiz yanınızda olmalıdır. Sözel bir kitaptan bilgi öğrenmeye çalışırken önemli yerleri fosforlu kaleminizle çizin ve ardından kısa notlar alın. Bu kısa notları kitabınızın kenarına da alabilirsiniz. Ancak kitaptan çalışmayı sevmeyen biriyseniz defterinize notlar alın ve aldığınız notlarında önemli yerlerini fosforlayın. Kendi yazdığınız yazıyı okumanız çok daha kısa sürede konuyu anlamlandırmanızı saplayacaktır.

Sözel derslerde sık tekrarlar da çok önemlidir. Bu yüzden bir gün okuduğunuzu ertesi gün de gözden geçirmeyi unutmayın. Bunun için gün tekrarı yapmanız çok önemlidir. Ayrıca son derece planlı olmalısınız ve programınızı ne olursa olsun aksatmamanız gerekmektedir.

fosforlama
Yazı Fosforlama

Sayısal Dersler İçin Çalışma Teknikleri

Sayısal dersler için çalışma yapılırken mutlaka öğretmenin çözdüğü soruyu bakmadan sizin de çözebilmeniz gerekecektir. Bunun için de önce konuya bir göz atın ve ardından defterinizi önünüze alarak soruları bakmadan çözmeye çalışın. Bu çalışmanın ardından test kitaplarınızdan aynı konuyu bularak benzer soruları çözmeye çalışın. Bu sayede soruların yapılış biçimini öğrenmiş olacaksınız.

Sayısal soruların çözümü uzun sürdüğü için pratikleşmek ve her soru tarzını görmek gerekmektedir. Sınavlarda zamanla yarıştığınızı da unutmayınız. Bunun için günde mutlaka 300 kadar soru çözülmesi gerekmektedir. Sayısal dersler için özel öğretmen ve kurslardan faydalanmanız da yararınıza olacaktır. İnternet ortamında da birçok faydalı ders anlatım videoları bulunmaktadır.

 

Yukarıda anlattığımız çalışma teknikleri sayesinde sınavlarda başarılı olan birçok öğrenci bulunmaktadır. Bu sürece başlarken mutlaka yılmadan yola devam etmek gerekir. Bazı öğrenciler 3 ay sonra bu çalışma stilinden yorularak devam etmek de zorlanırlar. Bunun için arada motivasyon çalışmaları da yapılmalıdır. Sinema, piknik gibi ortamlar çoğu zaman öğrencilerin motive olmasını sağlamıştır. Ailelerin de bu konuda öğrencilerine tam destek vermeleri gerekmektedir. Öğrencilerin asla birbiriyle kıyaslanmaması ve özgüvenlerinin arttırılması sağlanmalıdır.

 

Please write your comments

deneme bonusu