Hindistan, Çin’de Yeni Bir Virüs Bulunduğunu Açıkladı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Hindistan, Çin’de Yeni Bir Virüs Bulunduğunu Açıkladı

Hindistan, Çin’de Yeni Bir Virüs Bulunduğunu Açıkladı

Merhaba Teknoloji Haberleri Tekno bilim adamı takipçileri,

Dünya, hâlâ koronavirüs ile boğuşurken Hindistan’dan yeni bir virüsle ilgili açıklama geldi. Hindistan Tıbbi Araştırma Kurulu (ICMR), Çin’de bulunan Cat Que Virus ile ilgili ikazlarda bulundu.

Tıbbi Araştırma Kurulu’na nazaran, virüsün Hindistan genelinde hastalık yayma potansiyeli bulunuyor. Cat Que Virus (CQV); ateşli hastalıklara, menenjite ve beşerler ortasında çocuk beyin iltihabına yol açabiliyor. Virüs, Çin ve Vietnam’daki ‘culex sivrisineklerinde’ ve domuzlarda tespit edildi.

Çin’de ortaya çıkan yeni virüs: Cat Que Virus

Hindistan, Çin'de Yeni Bir Virüs Bulunduğunu Açıkladı

Hindistan’daki Ulusal Viroloji Enstitüsü araştırmacıları, çeşitli Hindistan eyaletlerinden alınmış 883 insan serum örneğinden iki adedinde virüs için antikor buldu. Yani antikorun bulunmuş olması, insanların virüs tarafından enfekte edildiği manasına geliyor.

Gerçekleştirilen çalışma sırasında insan ve hayvan örneklerinde virüse rastlanmadı. Üstte bahsettiğimiz üzere antikor çıkan iki örnek, Hindistan’ın güney eyaletlerinden biri olan Karnataka’da biri 2014 yılında başkası ise 2017 yılında alınan örneklerdi.

Hindistan, Çin'de Yeni Bir Virüs Bulunduğunu Açıkladı

Tıbbi araştırma kuruluna nazaran Hindistan’daki sivrisinekler Cat Que Virus’e karşı hassas ve bunun ileride halk sıhhati patojeni haline gelebileceği düşünülüyor. Virüsün doğal konakları sivrisinekler olsa da evcilleştirilmiş domuzlar da Cat Que Virus’un ana göğüslü konağı olarak bedellendiriliyor.

2015 yılında yayınlanan bir araştırmaya nazaran “Simbu serogroup”a ilişkin CQV, insanları ve çiftlik hayvanlarını enfekte edebiliyor. Beşerler da tıpkı hayvanlar üzere sivrisinekler yoluyla enfekte olabiliyorlar. Bu virüsün tehlikeli olup olmadığı, tehlikeliyse de ne kadar tehlikeli olduğu şimdi bilinmiyor.

Please write your comments

deneme bonusu