Facebook Hikayesi Nasıl Silinir? - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

Facebook Hikayesi Nasıl Silinir?

Facebook Hikayesi Nasıl Silinir?

Merhaba tekno bilim adamı okuyucuları; Hemen hemen tüm önde gelen sosyal medya platformlarının bir hikaye özelliği vardır. Snapchat tarafından 2013 yılında ilk tanıtımlarından itibaren her yere yayıldılar. Facebook, bu biraz kalıcı ve ilgi çekici özelliğin bir istisnası değildir. Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Facebook hikayeleri de 24 saat sürüyor. Bu zaman penceresinde, çeşitli nedenlerle Facebook hikayesi silmek isteyebilirsiniz. Facebook’ta hikayelerin nasıl silineceğini öğrenmek için makalemizi okuyabilir ve aşağıda listelenen adımları takip edebilirsiniz.

Facebook’taki Hikayeleri Sil

  1. Facebook profilinize giriş yapın.
  2. Feed’inizin üst kısmında bulunan “Hikayeler” bölümüne gidin.
  3. Silmek istediğiniz fotoğrafı veya videoyu seçin.
  4. Hikayenizin sağ üst köşesinde bulunan “üç nokta” simgesini seçin.
  5. “Fotoğrafı Sil” veya “Videoyu Sil” i ve ardından “Sil” i seçin.
  6. Kaldırmak istediğiniz daha fazla Facebook hikayeniz varsa bu işlemi tekrarlayabilirsiniz. Silinen hikayeler, hikayeler arşivinize kaydedilmemeleri için kalıcı olarak kaldırılır.

Bu adımlar hem PC hem de Mac için geçerlidir. Bu adımları, Android ve iOS cihazlarda Facebook mobil uygulamasında hikayeleri silmek için de uygulayabilirsiniz.

Uygulama aracılığıyla diğer kullanıcılarla paylaşılmışsa, silinen hikayelerin de Facebook Messenger’dan kaybolacağını unutmayın. Bir hikayeyi sessize almak gibi herhangi bir değişiklik hikayeyi her iki uygulamada da güncelleyecektir.

Facebook Hikayesi
Facebook Hikaye

Arşivlenmiş Facebook Hikayeleri Nasıl Silinir?

Hikaye arşivleme seçeneğiniz açıksa, Facebook 24 saat sonra Facebook hikayeleri olarak yayınlanan fotoğraflarınızı ve videolarınızı otomatik olarak arşivleyecektir. Hikaye arşivinizi yalnızca siz görebilirsiniz. Ancak yine de onları silmek istiyorsunuz. Masaüstünde arşivlenmiş Facebook hikayelerini silmek için şu adımları takip edebilirsiniz;

  1. Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üstte bulunan profil resminize tıklayın ve Facebook profilinize gidin.
  3. “Üç nokta” simgesini tıklayın ve ardından “Arşivle” yi seçin.
  4. Silmek istediğiniz arşivlenmiş Facebook hikayelerini seçin.
Please write your comments

deneme bonusu