M4 MacBook Pro resmi lansman öncesinde kutusundan çıkarıldı - Güncel Bilim ve Teknoloji Haberleri | TEKNO BİLİM

M4 MacBook Pro resmi lansman öncesinde kutusundan çıkarıldı

M4 MacBook Pro resmi lansman öncesinde kutusundan çıkarıldı

Apple’ın bu ay düzenlenecek bir etkinlikte MacBook Pro’yu M4 yonga setiyle yenilemesi ve yeni iPad Mini, Mac mini, iMac ve iPad 11. nesli piyasaya sürmesi bekleniyor. Bir hafta önce internette ortaya çıkan bir ambalaj sızıntısı, yakında çıkacak M4 MacBook Pro kimsenin beklemediği önemli yükseltmeler hakkında bize bazı bilgiler verdi.

M4 MacBook Pro’nun Piyasaya Sürülmeden Haftalar Önce Kutusundan Çıktığı İddia Edildi

M4 MacBook Pro’nun 16 GB RAM ve 512 GB yerleşik depolama alanının yanı sıra 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU’ya sahip olacağı ortaya çıktı. Rus YouTuber Wylsacom’un (X’te Mark Gurman aracılığıyla) yayınladığı iddia edilen M4 MacBook Pro videosu, yalnızca tam bir kutu açma deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda cihazla ilgili diğer bazı önemli özellikleri de ortaya koyuyor.

M4 MacBook Pro'nun Piyasaya Sürülmeden Haftalar Önce Kutusundan Çıktığı İddia Edildi
M4 MacBook Pro’nun Piyasaya Sürülmeden Haftalar Önce Kutusundan Çıktığı İddia Edildi

M4 MacBook Pro’nun sızdırılan son kutu açma videosunda gösterilen ambalaj, daha önce sızdırılan ambalajla eşleşiyor. Ancak sanat eserinde M3 MacBook Pro modelleriyle aynı duvar kağıdı yer alıyor.

Sızdırılan videoda ayrıca M4 MacBook Pro’nun 512GB depolama alanı, 16GB RAM, üç Thunderbolt 4 bağlantı noktası, bir HDMI bağlantı noktası, bir SD kart yuvası ve MagSafe’e sahip olacağı vurgulanıyor ki bu da daha önceki bir sızıntıyı doğruluyor. Burada önemli olan nokta, mevcut M3 MacBook Pro temel modeline kıyasla, yaklaşmakta olan M4 MacBook Pro bir ek Thunderbolt 4 bağlantı noktasına ve iki kat RAM’e sahip olacağıdır.

Rus YouTuber ayrıca bir Geekbench testi de yaparak M4 çipinin performans rakamlarına ilk bakışı sunmuş oldu. M4 MacBook Pro’yu “Mac 16,1” olarak tanımlayan Geekbench testine göre, cihaz tek çekirdekli 3864 ve çok çekirdekli 15288 puan aldı.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, temel model M3 MacBook Pro genellikle tek çekirdekli testlerde 3000, çok çekirdekli testlerde ise 11800 civarında performans gösteriyor. Performans farkı büyük ölçüde yaklaşmakta olan M4 MacBook Pro’daki ilave iki CPU çekirdeğinden kaynaklanıyor olabilir. Sızıntının gerçek olup olmadığı belli olmasa da, hafta sonu Bloomberg’de yayınlanan bir rapora göre, Apple’ın yeni M4 MacBook’ları “bu Ekim ayının sonuna doğru” duyuracağı söyleniyor.



from Tekno Bilim Adamı https://ift.tt/kHIy038
via TEKNOBİLİMADAMI
Please write your comments

deneme bonusu